Gradonačelnica najavljuje znatno niže kazne za uživaoce marihuane!

Gradonačelnica najavljuje znatno niže kazne za uživaoce marihuane!

Svaki treći Amerikanac hapšen pre 23. godine, više od 100 miliona ima krivični dosije
U Americi zabeležen najmanji broj novih slučajeva Covid 19 u poslednjih 11 meseci
Sajam automobila u Čikagu 2022. održaće se u februaru na McCormick Place-u

Tvrdeći da su čikaški zakoni o upotrebi kanabisa „nesrazmerno pogađali“ pojedine etničke zajednice, gradonačelnica Lori Lightfoot rešila je da okonča praksu isključivanja iz saobraćaja vozila u kojima je pronađena marihuana i drastično smanji novčane kazne za one koji su uhvaćeni da koriste marihuanu u javnosti.

Čak i posle 1. januara, kada se upotreba kanabisa za odrasle u celosti legalizuje, ljudi će i dalje biti kažnjavani za konzumiranje marihuane na mestima gde javna upotreba nije dozvoljena, kao što su vozila javnog prevoza kanabisa ili školski autobusi.

Ali nova pravila koja Lightfoot planira da donese na sednici Gradskog veća u sredu imala bi daleko blaži pristup ovom kažnjavanju.

“Predugo, nepravedni i zastareli zakoni o primeni kanabisa negativno su i nesrazmerno uticali na Chicago’s black and brown neighborhoods”, rekla je Lightfoot u saopštenju za novinare.

Trenutno se počinioci koji su prvi put uhvaćeni u prekršaju kažnjavaju kaznama u rasponu od 250 do 500 dolara za „prvi prekršaj “ koji uključuje do 30 grama kanabisa i 500 dolara za dodatne prekršaje u roku od 30 dana od prvog dela. Čikago takođe ima takozvano pravilo „nulte tolerancije“ koje nalaže policiji da isključi iz saobraćaja i ukloni sva vozila u kojima je pronađena bilo koja količine kanabisa .

Prema gradonačelnicinom novom predlogu, počiniocima koji su prvi puta počinili prekrašaj preti novčana kazna od 50 dolara, a sledeći prekršaj u roku od 30 dana donosi kaznu u iznosu od 100 dolara. Pored toga, oni kojima se marihuane pronađe u vozilu više se ne bi suočavali sa oduzimanjem vozila.

COMMENTS

WORDPRESS: 0