Gradonačelnica planira povećanje poreza na imovinu i gorivo radi smanjenja budžetskog deficita

Gradonačelnica planira povećanje poreza na imovinu i gorivo radi smanjenja budžetskog deficita

Da li je REAL ID obavezan u Ilinoisu? Evo šta treba da znate
Arby’s optužen da lažira količinu i kvalitet mesa u sendvičima
Air Serbia i JetBlue proširili saradnju novim kod-šer sporazumom

Gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot razmatra povećanje poreza na imovinu za 94 miliona dolara, otpuštanje više od 300 gradskih radnika i povećanje poreza na gas kao deo svog plana za zatvaranje budžetskog deficita od 1,2 milijarde dolara, piše Chicago Tribune.

Lightfoot takođe razmatra oko 500 miliona dolara za refinansiranje gradskog duga kako bi pomogao u smanjenju deficita, navodi isti izvor.

Gradonačelnica bi trebalo da u sredu objasni svoje planove za zatvaranje gradskog budžetskog deficita koji izazvan pandemijom koronavira.

Neće joj biti nimalo lako da saopšti gradskim radnicima i poreskim obveznicima da će se od njih tražiti da najvećim delo, plate finansijske posledice izazvane pandemijom koronavirusa.

Iako Lightfoot još nije obelodanila svoje planove, isti izvori navode da se razmatra petodnevni slanje na neplaćeni odmor za sve zaposlene u gradskim institucijama, kao i do 350 otpuštanja. Grad Čikago bi prema ovom planu na otpuštanju radnika uštedeo otprilike 13 miliona dolara.

Grad planira da od javnih škola u Čikagu zatraži da mu nadoknade 40 miliona dolara više za školske penzijske doprinose koje inače uplaćuje grad. Lightfoot je povukla sličan potez prošle godine i kritikovana je zbog, zbog prebacivanja troškova na CPS radi uravnoteženja gradskog budžeta.

Grad takođe razmišlja o premeštanju skoro 900 radnika koji rade na obezbeđenju pešačkih prelaza u blizini škola na budžet CPS – a (Chicago Public Schools), smanjujući troškove iz budžeta Čikaga za 12 miliona dolara, ali dodajući troškove školama.

Da bi se smanjio deficit, grad takođe računa na skoro 300 miliona dolara u poboljšanom fiskalnom upravljanju, širokom terminu koji uključuje niz aktivnosti poput poboljšane prakse naplate. Lightfoot bi takođe mogao da poveća gradski „“cloud tax”“ na 9%.

Za sada Lightfoot nije dala nikakve detalje o svom planu potrošnje za 2021. rekavši da su sve opcije na stolu.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0