Gradonačelnica najavila ukidanje uredbe prema kojoj gradska policija treba da sarađuje sa imigracionim vlastima

Gradonačelnica najavila ukidanje uredbe prema kojoj gradska policija treba da sarađuje sa imigracionim vlastima

Bajden i formalno poništio Trampovo „Public Charge” pravilo. Evo šta to znači za imigrante
Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu. Evo koliko viza su dobili državljani Srbije i zemalja regiona
Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2022” završavaju se sutra u podne. Link za apliciranje u tekstu!

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lightfoot u sredu je ispunila obećanje iz predizborne kampanje uvođenjem plana za uklanjanje  uredbe pod nazivom”Chicago’s Welcoming City Ordinance”, koji omogućavaju policijskim službenicima da sarađuju sa saveznim agentima za imigraciju u određenim slučajevima.

Tokom pregovora o budžetu ranije ove godine, Lightfoot je naljutila mnoge latinoameričke starešine kada je pokušala da predložene izmene poveže sa svojim planom potrošnje za 2021. godinu kako bi stekla njihovu podršku. Konačno se složila da ukloni promene Welcoming City Ordinance iz svog budžetskog plana i samostalno uvede meru na sastanku Gradskog veća u sredu.

Mi smo grad imigranata i izbeglica. Imamo ljude koji dolaze bukvalno sa svih krajeva sveta koji grad Čikago nazivaju domom. Važno nam je da govorimo o svojim vrednostima “, rekla je Lightfoot u sredu popodne.

Prema trenutnoj verziji Uredbe pod nazivom “Chicago’s Welcoming City Ordinance”, službenicima čikaške policije dozvoljeno je da sarađuju sa američkim imigracionim i carinskim organima ako se ime osobe u pritvoru CPD pojavi u bazi podataka, ako su prethodno osuđivani za krivično delo ili ako imaju nerešen krivični nalog.

Ovaj predlog bi eliminisao te izuzetke i zabranio gradskim agencijama da zadrže bilo koga isključivo na osnovu njihovog imigracionog statusa ili da nekoga prebace u pritvor ICE isključivo radi sprovođenja civilne imigracije.

Policiji bi takođe bilo zabranjeno da pruži podršku na licu mesta za pomoć saveznim agentima u operacijama sprovođenja civilne imigracije.

Policijski supervizori trebalo bi da odobre sve zahteve za pomoć od strane ICE. Ali ako supervizor utvrdi da savezna agencija traži pomoć u sprovođenju zakona o civilnoj imigraciji, supervizor će morate da odbije zahtev.

COMMENTS

WORDPRESS: 0