Gradonačelnica Čikaga zapretila ponovnim uvođenjem strožijih mera

Gradonačelnica Čikaga zapretila ponovnim uvođenjem strožijih mera

Identifikacioni broj poslodavca (EIN): Evo kome je neophodan i kako ga dobiti
Danas se otvara Chicago Riverwalk, turistički brodovi ponovo krstare
Macy’s zatvara 150 prodavnica širom Amerike

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lightfoot u ponedeljak je zapretila ponovnim uvođenjem strožih mera za kompanije i male privrednike, navodeći kao razlog dramatičan porast broja slučajeva koronavirusa od početka oktobra, .

Gradonačelnica nije precizirala na koje mere će se odnosi njeno upozorenje ako slučajevi COVID-19 nastave da rastu i rekla je da se nada da će izbeći te korake. Ali, rekla je, hoće da će biti prinuđena da to uradi ako broj slučajeva nastavi da se povećava. Zatražila je od stanovnika da prestanu da odlaze na večere ili da se kartaju.

U međuvremenu, zdravstveni službenici Ilinoisa potvrdili su 3.113 novih slučajeva COVID-19 i još 22 smrtna slučaja, čime je ukupan broj obolelih u Ilinoisu dostigao 347.161, a broj umrlih u celoj državi na 9.236 od početka pandemije. Zvaničnici su takođe prijavili 48.684 nova urađena testa u poslednja 24 sata. Sedmodnevna stopa pozitivnosti u celoj državi iznosi 5,4%.

U popodnevnim satima, guverner JB Pritzker najavio je da će južni Ilinois biti najnovija regija kojoj će se ponovno pooštriti mere, nakon što je ovo područje prešlo državni dozvoljeni prag stope COVID-19, istovremeno upozoravajući da „ očekuje bi mogao stići novi talas pandemije u Ilinoisu.”

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0