Gradonačelnica Čikaga predstavila nove mere za proslavu “Noći veštica”

Gradonačelnica Čikaga predstavila nove mere za proslavu “Noći veštica”

Desetine hiljada vozila na ulicama Čikaga nije bezbedno za vožnju
Coradia iLint – prvi voz na vodonik sa nultom emisijom gasova u Severnoj Americi
Da li znate zašto se američka valuta zove dolar?

Gradonačelnica Čikaga, Lori Lightfoot pojavila se na konferenciji za novinare obučena u kostim superheroja.Tema konferencije bila je predstojeća proslava Noći veštica i uvođenje gradskih ograničenja na slavlje zbog pandemije COVID-19. Gradonačelnica Lori Lightfoot bila je maskirana u sredstvo za dezinfekciju.

Lightfoot je na binu izašla sa gradskom komesarkom za javno zdravlje, doktorkom Alison Arvadi, takođe maskiranom u kostim superheroja koji se bori protiv pandemije koronavirusa. Njih dve su “pokazale” mišiće pozirajući pred kamerama, dok su oko ruku nosile kofe pune slatkiša.

Gradonačelnica je saopštila javnosti da će tradicionalni “trick-or-treat” biti dozvoljen, ali da se od ljudi „očekuje da se kreću u grupama od šest ili manje ljudi, da izbegavaju stavljanje ruku u posude sa slatkišima i kao i da sačekaju sa jedenjem slatkiša sve dok dok ne dođu kući i operu ruke“, prenosi Chicago Tribune.

Učesnici će takođe morati da nose maske, a ljude koji budu delili bombone podstiču da obezbede sredstva za dezinfekciju ruku i da poštuju pravila socijalnog distanciranja. Kućne zabave bilo koje veličine su zabranjene.

Pre nekoliko nedelja, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti izdao je smernice američkoj javnosti da se tradicionalni “trick-or-treat” smatra aktivnošću „visokog rizika“, upozoravajući protiv ovog običaja, ali Lightfoot tvrdi da traženje dece da ostanu kod kuće na Noć veštica nije realna opcija.

Izvor: Blaze

COMMENTS

WORDPRESS: 0