Grad Čikago počeo da šalje pisma upozorenja građanima koji ne poštuju karantin

Grad Čikago počeo da šalje pisma upozorenja građanima koji ne poštuju karantin

Veliko interesovanje – Letovi Er Srbije za Čikago rasprodati u rekordnom roku
Druga runda otkaza za nedelju dana: Amazon otpustio 180 ljudi
Kamatne stope dovele do velikog pada cena Rolex i Patek Philippe satova

Od kako je pre četiri meseca u Čikagu je uspostavljen obavezni karantin za sve putnike koji dolaze iz država sa velikim brojem slučajeva Covid 19, do sada su građanima Čikaga za koje se veruje da su prekršili pravila poslata samo pisma upozorenja, saopštile su gradske vlasti u četvrtak.

Do sada niko nije kažnjen prema gradskoj naredbi, koju je gradonačelnik Lori Lightfoot uvela tokom vikenda 4. jula, a koja zahteva od putnika iz država sa visokom stopom zaraze koronavirusom da provedu 14 dana u karantin nakon povratka u Čikago, rekao je gradski portparol Andrev Buchanan. Grad nije objavljivao informacije o tome koliko je pisama poslato.

Uredba, koje sada pokriva putovanja u veći deo SAD-a, za sada se sprovodi samo znakovima i bilbordima koji ljudima govore da moraju da izvrše samokarantin. Ne planira se dodavanje kontrolnih punktova na aerodromima ili drugim prolazima u grad radi provere statusa putnika, rekao je Buchanan. Ali prekršioci podležu novčanim kaznama od 100 do 500 američkih dolara dnevno.

Iako se to još uvek nije dogodilo, stanovncici Čikaga i dalje mogu biti uhvaćeni da krše karantin nakon putovanja van države tokom gradske istrage slučajeva COVID-19, napisao je Buchanan. Ti ljudi bi mogli da dobiju pismo upozorenja od čikaškog Odeljenja za javno zdravlje i, ako je slučaj „težak“, biće kažnjeni, rekao je on.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0