Grad najavio mogućnost vraćanje ograničenja i zatvaranje restorana u okrugu Cook

Grad najavio mogućnost vraćanje ograničenja i zatvaranje restorana u okrugu Cook

Hyundai potvrdio saradnju: Uskoro ćete moći da kupite automobil preko Amazona
iPhone 15 biće skuplji čak i od MacBook Pro laptopa
Besplatan dan u nacionalnim parkovima SAD: Označite 23. septembar u kalendaru

Čelnici odeljenja za javno zdravlje okruga Cook saopštili su u subotu da bi se predgrađa mogla uskoro vratiti na prethodna ograničenja COVID-19, dok se region suočava sa onim što je izgleda početak trećeg talasa koronavirusa.

Doktorka Rachel Rubin, ko-predvodnica Odeljenja za javno zdravlje okruga Cook, oglasila se alarmom u pozivu sa novinarima nakon sve većeg broja slučajeva započetih u martu. Kao rezultat toga, predgrađe Cook County moglo bi ponovo videti zabranu ručavanja u zatvorenom ili ograničenje okupljanja umanjeno sa trenutne granice na 50% kapaciteta ili 50 ljudi, zavisno od toga šta je manje, rekao je Rubin.

“Možda ćemo morati da se povučemo za nekoliko dana”, rekao je Rubin. „Ne obećavam ni na ovaj ili onaj način.“

Upozorenje dolazi kada je okrug Cook zabežio sedmodnevni prosek dnevnih slučajeva na 498, što je skok koji su uglavnom vodile starosne grupe 20-ih, 30-ih, 50-ih i 40-ih godina, tim redosledom, prema ovonedeljnim podacima. Stopa pozitivnosti bila je 5% od prošle nedelje, rastuci prema nivou od 8% koji je prošle jeseni, između ostalog, zatvorio restorane u zatvorenom. Ali veće stope zabeležene među mladima – 6% za one mlađe od 20 godina – “izuzetno zabrinjavaju”, rekao je Rubin.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0