Grad Čikago poklanja 5000 bicikala! Evo kako da se prijavite

Grad Čikago poklanja 5000 bicikala! Evo kako da se prijavite

Barovi i restorani ponovo će usluživati svoje goste u zatvorenom od 26. juna
Čikago izabran za najbolji veliki grad u Americi
Svečani Doček Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G.G. Porfirija

Grad Čikago poklanja 5.000 besplatnih bicikala, plus besplatno održavanje i sigurnosnu opremu u naredne četiri godine u okviru novog gradskog programa.

Bike Chicago, saradnja između gradonačelnice Lori Lightfoot i Ministarstva saobraćaja Čikaga, počeće ovog leta sa najmanje 500 besplatnih bicikala u prvoj godini programa, rekli su zvaničnici u saopštenju za javnost u ponedeljak.

Čikago ima na raspolaganju 680 bicikala za prvu godinu programa, rekla je portparolka gradonačelnika Amanda Bolton. Ostatak bicikala biće podeljen do 2026. godine, rekli su zvaničnici.

Neke od prvih bicikala će sastaviti i dati učenicima javnih škola u Čikagu koji učestvuju u Greencorps Chicago Youth Programu, gradskom programu obuke za zapošljavanje, navodi se u saopštenju za javnost. Bicikli su jednobrzinski modeli koji će biti izdržljivi na ulicama Čikaga i laki za održavanje za vlasnike, rekli su zvaničnici.

Stanovnici Čikaga koji su učestvovali u programima gradskog biciklizma, uključujući događaje Chicago SAFE Ambassadors’ Learn to Ride i Open Boulevards, takođe će dobiti neke bicikle u prvom krugu poklona, navodi se u saopštenju za javnost. Ostatak će biti raspoređen po principu „prvi dođe, prvi posluži“ za kvalifikovane stanovnike, rekli su zvaničnici.

Da biste se kvalifikovali, morate:

• Biti stanovnik Čikaga;
• Imati najmanje 14 godina (za mlađe od 18 će biti potrebno prisustvo staratelja prilikom preuzimanja bicikla i opreme);
• Imate rihode domaćinstva na ili ispod 100% srednjeg dohotka za Čikago;
• Nemate bicikl;
• Suočite se sa većim poteškoćama u kretanju ili učestvujte u CDOT programu mobilnosti.

Online i papirne prijave primaju se od 18. jula do avgusta. 4. Možete se prijaviti ovde. Prva runda bicikala biće izdata u avgustu i septembru.

Pobednici će biti upareni sa biciklom koji im odgovara na osnovu visine navedene u njihovoj prijavi.

Block Club Chicago

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0