Grad Čikago planira da poveća kapacitete restorana za Dan zaljubljenih

Grad Čikago planira da poveća kapacitete restorana za Dan zaljubljenih

Novi zakon omogućiće stanovnicima Ilinoisa da koriste digitalnu vozačku dozvolu
Srpski plivač Đurđe Matić oborio rekord Majkla Felpsa star deset godina!
Lista svih DMV kancelarija u Čikagu koje su ponovo otvorene

Gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot nazvala je predstojeći vikend za Dan Zaljubljenih kao “jednu od retkih svetlih tačaka u restoranskoj industriji”, i otkrila je u ponedeljak da grad razmišlja o proširenju kapaciteta za ručavanje u zatvorenom za prazničnim vikendom koji nas očekuje.

Grad je u petak, 29. januara, ušao u fazu 4 mera ublažavanja pandemijskih mera, koja je prema državnim smernicama dozvolila da se poveća kapacitet restorana u zatvorenom. Iako su ograničenja ublažena, Lightfoot i čikaško Ministarstvo za javno zdravlje odlučili su da ne povećavaju kapacitete restorana, koji su ostali na manje od 25% ili 25 osoba po sobi.

Objašnjavajući svoju odluku, zdravstveni službenici rekli su da je “standardna praksa javnog zdravstva” praćenje uticaja bilo koje značajne promene ublažavanja najmanje dve nedelje.

U nedelju, 14. februara, navršavaju se dve nedelje otkako je Čikago ušao u fazu 4. Delimično ručavanje u zatvorenom prostoru nastavljeno je u gradu 23. januara.

Na konferenciji za novinare, Lightfoot je ponovo priznala kako su restorani i ugostiteljstvo bili izuzetno pogođeni tokom pandemije, dodajući da se odluka o ograničenjima kapaciteta očekuje kasnije ove nedelje.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0