Grad Čikago planira da poveća kapacitete restorana za Dan zaljubljenih

Grad Čikago planira da poveća kapacitete restorana za Dan zaljubljenih

U prodaji ulaznice za Trans-Siberian Orchestra za decembarske predstave u Čikagu
Na ovim aerodromima u Americi više vam neće trebati boarding pass
Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2022” završavaju se sutra u podne. Link za apliciranje u tekstu!

Gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot nazvala je predstojeći vikend za Dan Zaljubljenih kao “jednu od retkih svetlih tačaka u restoranskoj industriji”, i otkrila je u ponedeljak da grad razmišlja o proširenju kapaciteta za ručavanje u zatvorenom za prazničnim vikendom koji nas očekuje.

Grad je u petak, 29. januara, ušao u fazu 4 mera ublažavanja pandemijskih mera, koja je prema državnim smernicama dozvolila da se poveća kapacitet restorana u zatvorenom. Iako su ograničenja ublažena, Lightfoot i čikaško Ministarstvo za javno zdravlje odlučili su da ne povećavaju kapacitete restorana, koji su ostali na manje od 25% ili 25 osoba po sobi.

Objašnjavajući svoju odluku, zdravstveni službenici rekli su da je “standardna praksa javnog zdravstva” praćenje uticaja bilo koje značajne promene ublažavanja najmanje dve nedelje.

U nedelju, 14. februara, navršavaju se dve nedelje otkako je Čikago ušao u fazu 4. Delimično ručavanje u zatvorenom prostoru nastavljeno je u gradu 23. januara.

Na konferenciji za novinare, Lightfoot je ponovo priznala kako su restorani i ugostiteljstvo bili izuzetno pogođeni tokom pandemije, dodajući da se odluka o ograničenjima kapaciteta očekuje kasnije ove nedelje.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0