Grad Čikago objavio pravila za rad restorana na otvorenom tokom jeseni i zime

Grad Čikago objavio pravila za rad restorana na otvorenom tokom jeseni i zime

Igre na vrhu: Džef Bezos prestigao Elona Maska, najbogatiji je na svetu
Ove američke države su najmanje voljene od strane svojih stanovnika (pa i komšija)
Top 10 najboljih univerziteta u Americi za 2020.godinu

Grad Čikago objavio je ovog vikenda pravila za rad restorana na otvorenom u predstojećem jesenjem i zimskom periodu. To uključuje smernice za ručavanje u šatorima ili kupolama i kako će se grejači primenjivati napolju. Pravila su objavljena dok se lobisti restorana i dalje bore protiv Gradskih čelinka kako bi se povećali maksimalan broj osoba koje mogu biti u zatvorenom sa 25 procenata. Oni tvrde da je povećan kapacitet potreban za sprečavanje zatvaranja restorana i gubitka posla.

U međuvremenu, državni zdravstveni stručnjaci takođe su objavili spisak aktivnosti za koje smatraju da najviše izlažu građane širenju COVID-19. Boravak u zatvorenom i odlasci u barove svrstavaju se na sam vrh liste.

Pravila za jesenje i zimsko ručavanje u restoranima objavilo je gradsko odeljenje. Zatvorene privremene konstrukcije mogle bi se koristiti za ručavanje ako imaju „najmanje 50 posto stranica otvorenih da omoguće protok vazduha“. Ovo bi bilo poput zatvaranja postojećih otvorenih terasa. Postoje neka ograničenja. Jedan šator se ne može koristiti za kuvanje i ručavanje istovremeno kao mera predostrožnosti.

Nova pravila ponovo podsećaju stanovnike Čikaga na veliki razdor između restorana u centru grada, koji obično imaju više resursa da priušte nameštaj na terasi, dozvole i da izdrže sporo poslovanje u poređenju sa malim lokalnim restoranima sa periferije grada.

Ako restorani ne mogu priuštiti izgradnju privremenih zatvorenih prostora, moraće da na svoj objekat postave plakate koji upozoravaju goste o povećanom riziku od zaraze COVID-19.

Izvor: Chicago Eater

COMMENTS

WORDPRESS: 0