Grad Čikago daje 1000$ pomoći za plaćanje zakupnine! Evo kako da aplicirate.

Grad Čikago daje 1000$ pomoći za plaćanje zakupnine! Evo kako da aplicirate.

Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi
Objavljen spisak zemalja čiji državljani mogu da apliciraju za H-2A i H-2B vize. Saznajte da li građani Srbije imaju pravo da učestvuju u ovom programu
Zašto Amerikanci ne slave Dan rada 1. maja?

Prvi dan u novom mesecu za većinu predstavlja dan kada se plaća zakupnina. Pandemija koronavirusa ostavila je na hiljade ljudi bez posla pa je tim povodom gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot u petak najavila plan da nekim stanovnicima svog grada olakša plaćanje stanarine.

Program pomoći pod nazivom “The COVID-19 Housing Assistance Grant Program” iskoristiće dva miliona dolara iz gradskog fonda “Affordable Housing Opportunity Fund” da bi 2.000 stanovnika Čikaga dobilo 1.000 dolara za plaćanje stanarine ili hipoteke.

Marisa Novara, komesarka za stambene poslove, rekla je da će polovina pomoći biti dodeljena lutrijom ljudima koji se mogu prijaviti na ovom linku. Drugu polovinu će rasporediti neprofitne organizacije koje deluju u Čikagu.

Rok za prijavu je 1. aprila.

Podnosioci zahteva moraju pokazati izgubljeni prihod domaćinstva i biti na granici ili ispod 60 procenata srednjeg prosečnog dohotka, što je oko 53.000 dolara za četvoročlanu porodicu, kaže Novara.

Ilegalni imigranti u Čikagu koji ispunjavaju gore navedene uslove mogu aplicirati za ovu pomoć,  rekla je Lightfoot.

Guverner JB Pritzker pauzirao je deložacije širom države tokom pandemije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0