Google planira da zaposli 10 000 radnika iz 4 grada među kojima je i Čikago

Google planira da zaposli 10 000 radnika iz 4 grada među kojima je i Čikago

SAD otvaraju granice sa Meksikom i Kanadom za vakcinisane
Novo upozorenje na zimsku oluju u oblasti Čikaga, moguće 20 cm snega
Need help with your taxes? Contact Tena Sola Tax Specialst

Google je saopštio da planira da u narednih pet godina zaposli 10.000 radnika u Čikagu i još tri grada, sa fokusom na regrutovanje talenatovanih afro-amerikanaca, kao deo obavezne kompanje o rasnoj nejednakosti.

Kompanija je odbila da kaže koliko će mesta biti u Čikagu ili koje će vrste funkcija biti popunjene, ali je rekla da će početi da zapošljava 1.000 radnika širom svojih kancelarija u Čikagu, Njujorku, Atlanti i Vašingtonu, DC, do sledeće godine.

U objavi na blogu kompanije u četvrtak, izvršni direktor Google-a Sundar Pichay rekao je da će tehnološki gigant povećati ciljeve raznolikosti za svoju radnu snagu, dobavljače i preduzetnička partnerstva.

Google planira da do 2025. više nego udvostruči broj zaposlenih koji se identifikuju kao pridadnici afro-američke zajednice rekao je Pichay. U junu je kompanija najavila da će poboljšati broj radnika iz nedovoljno zastupljenih grupa na višim položajima za 30% do 2025. godine.

U Čikagu Google ima više od 1.300 zaposlenih u svom poslovnom prostoru od više od 5.000 kvadratnih metara u gradskoj četvrti Fulton Market.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0