Google isplaćuje odštetu u Ilinoisu: Evo koliko možete očekivati na vašem računu

Google isplaćuje odštetu u Ilinoisu: Evo koliko možete očekivati na vašem računu

Prodaja luksuznih nekretnina pala za 45%. Najteže pogođeni Majami i Hamptons
Novo upozorenje na zimsku oluju u oblasti Čikaga, moguće 20 cm snega
Nova studija otkriva: Čikago je treći najpopularniji grad za posetu u SAD prema TikToku

Stanovnici Ilinoisa su počeli su da dobijaju  isplate u petak kao deo višemilionskog sporazuma u kolektivnoj tužbi protiv Google-a.

Stotine hiljada stanovnika Ilinoisa koji su podneli zahteve u tužbi u kojoj se tvrdi da je Google prekršio zakon o biometrijskoj privatnosti države sada dobijaju svoje isplate, iako neće biti onoliko visoke kao što se prvobitno očekivalo.

Prema dokumentima podnesenim 31. maja u sudu Cook County Circuit, 687.484 stanovnika Ilinoisa koji su podneli valjane zahteve će dobiti između 95 i 96 dolara. Sudija okruga Cook County u septembru prošle godine konačno je odobrio nagodbu od 100 miliona dolara, više od tri meseca nakon što su se tužitelji i Google dogovorili o sporazumu.

2. juna je sud naredio da se sredstva raspodijele i isplate su trebale započeti “7. jula 2023. ili pre. Isplate koje su korisnici prijavili da su primili u petak iznosile su 95,38 dolara.

Stanovnici su imali vremena do septembra 2022. godine da podnesu zahtev ako su se pojavljivali na fotografijama na Google Photos bilo gde između 1. maja 2015. i 25. aprila 2022. kao stanovnici Ilinoisa. Jesenje izdanje Chicago Tribune-a izvestilo je da je sudija naveo da je u slučaju podneseno oko 420.000 zahteva, što bi značilo da bi svaka osoba mogla dobiti oko 150 dolara. Pre toga, advokati su procenili da će svaka osoba dobiti između 200 i 400 dolara.

U mesecima koji su prošli, broj podnesenih zahteva je porastao na 687.484, smanjujući iznos koji se isplaćuje svakoj osobi.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0