Google Flights saveti za rezervisanje najpovoljnijih letova. Evo kako do jeftine avio karte

Google Flights saveti za rezervisanje najpovoljnijih letova. Evo kako do jeftine avio karte

Hamburgeri iz tri restorana u Čikagu na listi 50 najboljih u Americi
Novi predlog zakona skratiće trajanje viza za studente i učesnike programa razmene
SAD na prvom mestu: Koje države imaju najveće zalihe zlata

Postoje brojni predlozi o tome kada rezervisati letove po najnižoj ceni. Umesto da surfujete u režimu bez arhiviranja ili tražite super-tajne popuste, možete primeniti ove savete za Google letove (Google Flights). Ovi saveti su rezultat proučavanja cena letova u poslednjih pet godina.

Letite u toku nedelje

Letenje sredinom nedelje vam može obezbediti uštedu letova do 20%, prema navodima Google Flights. Sreda može da obezbedi najpovoljnije letove, iako je period od nedelje do utorka takođe odličan za putovanja sa malim budžetom.

Rezervišite letove sredinom nedelje

Pored letenja tokom radne nedelje, trebalo bi da pokušate i da kupite karte u ponedeljak, utorak ili sredu. Subota i nedelja su najskuplji dani za poređenje cena avio karata.

Dok je prosečna ušteda samo 1,9% u poslednjih pet godina, razlika u ceni se zbraja tokom nekoliko letova ili ako putujete sa više članova.

Izbegavajte rezervacije u poslednjem trenutku

Sledeći redovi su na neki način podrazumevani, ali hajde da kažemo – čekanje do poslednjeg trenutka da rezervišete let znači da je veća verovatnoća da ćete platiti najviše cene. Pored toga, nećete imati najbolje vreme polaska niti izbor sedišta.

Umesto toga, pokušajte da rezervišete 44 dana ranije, iako su najbolje cene dostupne od 21. do 60. dana pre polaska.

Međutim, strategija niskih cena može biti malo drugačija za putovanja u toku sezone kao što su Dan zahvalnosti, Božić i prolećni raspust. Evo najboljih momenata za putovanje kada su u pitanju praznici i sezone:

  • Dan zahvalnosti: od 36 do 74 dana ranije, sa najnižom prosečnom cenom u toku 52. dana
  • Božić: od 20. do 88. dana, sa najnižom prosečnom cenom u toku 22.dana
  • Prolećni raspust: od 23. do 59. dana, sa 38. danom kao najnižim prosekom (domaća putovanja)
  • Letnji raspust (jul i avgust): od 14. do 44. dana, sa 21. danom kao nacionalnim prosekom za najniže cene

Ako ste fleksibilni u vezi sa tim gde putujete, možete razmisliti o pregledanju specijalnih ponuda avio-kompanije da biste potražili uštedu u poslednjem trenutku. Moguće je završiti na uzbudljivoj destinaciji za jesenje putovanje.

Najbolje vreme za rezervisanje međunarodnih letova

Letovi za inostranstvo mogu zahtevati da budete aktivniji jer postoji veća verovatnoća da će ranoranilac „dve sreće ugrabiti“, odnosno postoji mogućnost da ćete dobiti najbolju ponudu ako budete aktivni i tražite letove dosta unapred.

Umesto da budete u mogućnosti da pronađete najnižu prosečnu cenu otprilike 44.dana, moraćete da budete najmanje dva do četiri meseca u prednosti kako bi dobili najbolju ponudu.

Najbolje vreme za rezervaciju zavisi od vaše destinacije:

  • Od Sjedinjenih Država do Meksika ili Kariba: od 37 do 87 dana, sa 59. danom kao najboljim prosekom za kupovinu
  • Od Sjedinjenih Država do destinacije u Evropi: od 50 do 179 dana sa 129. danom kao najboljim, u proseku

Izaberite letove sa presedanjima

Kada imate opciju između direktnih letova i letova sa presedanjima, birajte onaj sa presedanjem jer obično košta 20% manje.

Moraćete da odlučite da li su presedanje, povezivanja aerodroma i vreme ukupnog letenja vredni uštede. Kupovina letova unapred vam može pomoći da pronađete najbolje opcije. Takođe vam omogućava da pratite cene dok ne budete spremni da rezervišete svoje mesto.

Pored toga, trebalo bi da razmislite i o tome da ponesete samo ručni prtljag da biste izbegli mogućnost gubitka torbu ili odloženog čekiranja.

Pregledajte obaveštenja o cenama redovno

Google Flights i mnogi drugi sajtovi za rezervacije putovanja koriste alatke za predviđanje cena koje mogu da prikažu istorijsku prosečnu cenu za datume putovanja. Ovaj indikator može da utvrdi da li je trenutna cena karte skuplja, prosečna ili jeftinija od istorijskog trenda.

Iako buduće cene neće uvek pratiti taj obrazac, možda bi bilo vredno sačekati nekoliko dana za povoljniju cenu, ako treba da uštedite novac.

Zaključak

Pokušajte da istražujete svoje letove duži vremenski period ili letite početkom ili sredinom nedelje kako bi dobili najbolje ponude. Cene su obično veće kako se radna nedelja završava i ljudi odlaze na ležerna putovanja vikendom. Rezervacija unapred takođe ne škodi, a dobre ponude možete pronaći do nedelju dana pre polaska.

 

Izvor: Forbes.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0