Glasnik Preporuka – Islamorada, Florida – ribolovacka prestonica sveta!

Glasnik Preporuka – Islamorada, Florida – ribolovacka prestonica sveta!

Građani dobijaju po 500 dolara: Evo ko se od kupaca iz Walmarta kvalifikuje za odštetu
Kako dobiti američku vozačku dozvolu?
Svi beže iz Kalifornije i Njujorka. Evo gde se sele mladi Amerikanci

Islamorada je mali gradić koji se prostire na šest ostrva i udaljena je samo nekih 90 minuta vožnje od Majamija. Savršena je destinacija za porodične odmore ali je poznata i kao jedna od najpoznatijih ribolovačkih destinacija, Islamorada se često naziva ribarskom prestonicom sveta.

Naziv Islamorada potiče od ranih španskih istraživaca u ovom području. Islamorada znači “ljubicasta ostrva” i ako razgledate letovališta i prodavnice, zaista lako možete zaključiti odakle ovo ime. Iako turisti u velikom broju dolaze na Islamoradu zbog ribolova, ostrva se mogu pohvaliti nizom prodavnica i atrakcija koje ce se svideti ljudima iz svih sredina i slojeva života.

Ribolov i jedrenje na moru dve su najpopularnije aktivnosti na Islamoradi. Svake godine se održava mnoštvo ribolovačkih turnira. Na okolnim grebenima i olupinama može se uhvatiti mnoštvo drugih riba koje su pogodne za svežu večeru. Restorani u Islamoradi služe sveže morske plodove, a neki će čak i pripremti vaš ulov uz minimalnu naknadu.

Pored ribolova na Islamoradi, postoje i razne druge aktivnosti, ukljucujući sportove na vodi, vožnju kajakom, jet-ski, parasailing i nezaboravne zalaske sunca. Postoji veliki broj odličnih restorana uz obalu koje vredi posetiti ako želite da osetite delić lokalne kuhinje Islamorade. Ako tražite odmor i opuštanje, Islamorada je mesto za vas, ovo mesto je dom sjajnih hotela, odmarališta i drugih mesta gde možete odsesti na plaži ili pored bazena i u tome uživati bezbrizno celi dan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0