Glasnik Preporuka – Islamorada, Florida – ribolovacka prestonica sveta!

Glasnik Preporuka – Islamorada, Florida – ribolovacka prestonica sveta!

IRS: Poreski obveznici iz Ilinoisa sada mogu da podnesu prijave za povraćaj poreza
4 načina kako možete postati državljanin SAD. Ovo su koraci na putu do američkog pasoša
Prvi put nakon 20 godina dolar jači od evra

Islamorada je mali gradić koji se prostire na šest ostrva i udaljena je samo nekih 90 minuta vožnje od Majamija. Savršena je destinacija za porodične odmore ali je poznata i kao jedna od najpoznatijih ribolovačkih destinacija, Islamorada se često naziva ribarskom prestonicom sveta.

Naziv Islamorada potiče od ranih španskih istraživaca u ovom području. Islamorada znači “ljubicasta ostrva” i ako razgledate letovališta i prodavnice, zaista lako možete zaključiti odakle ovo ime. Iako turisti u velikom broju dolaze na Islamoradu zbog ribolova, ostrva se mogu pohvaliti nizom prodavnica i atrakcija koje ce se svideti ljudima iz svih sredina i slojeva života.

Ribolov i jedrenje na moru dve su najpopularnije aktivnosti na Islamoradi. Svake godine se održava mnoštvo ribolovačkih turnira. Na okolnim grebenima i olupinama može se uhvatiti mnoštvo drugih riba koje su pogodne za svežu večeru. Restorani u Islamoradi služe sveže morske plodove, a neki će čak i pripremti vaš ulov uz minimalnu naknadu.

Pored ribolova na Islamoradi, postoje i razne druge aktivnosti, ukljucujući sportove na vodi, vožnju kajakom, jet-ski, parasailing i nezaboravne zalaske sunca. Postoji veliki broj odličnih restorana uz obalu koje vredi posetiti ako želite da osetite delić lokalne kuhinje Islamorade. Ako tražite odmor i opuštanje, Islamorada je mesto za vas, ovo mesto je dom sjajnih hotela, odmarališta i drugih mesta gde možete odsesti na plaži ili pored bazena i u tome uživati bezbrizno celi dan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0