Glasnik Preporuka – Devil’s Den Florida

Glasnik Preporuka – Devil’s Den Florida

Vlada usvojila nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju
EU stavila SAD na crvenu listu, vraćaju se ograničenja za posetioce iz Amerike
Royal Caribbean vraća besplatna krstarenja za decu

Sezona godišnjih odmora je pred nama. Ekipa Chicago Glasnika spremila je za vas nekoliko interesantnih destinacija za odmor. Velika većina naših sunarodnika najčešće odmara na Floridi pa ćemo vam iz tog razloga predstaviti neka nova mesta za koja verovatno do sada niste čuli.

Ako ste ljubitelji prirode, šuma, jezera, flore i faune, onda nastavite da čitate i otkrijte neka od najlepših mesta na Floridi, prema našem izboru. Na trenutak zaboravite na guzve u gradu, zaboravite zadimljene kafiće i prepune šoping centre i zamislite da se opuštate u jednom od ovih parkova.

Devil’s Den

Devil’s Den je formiran od strane kraškog prozora, u kojem se krov nad podzemnom rekom obrušio, izlažući vodu otvorenoj površini. Nalazi se u blizini Willistona, Florida. Devil’s Den je u privatnom vlasništvu i služi za SCUBA ronjenje i rekreaciju.

Voda u podzemnoj reci ima stalnu temperaturu od 22 ° C. U hladnom vremenu vodena para koja se diže sa površine reke formira vidljiv oblak iznad ulaza u pećinu, što asocira na dimnjak iz Pakla, po čemu je i dobila ime. Ulaz u pećinu je izvorno bio mala rupa kroz koju su se posetioci morali stiskati kako bi došli do vode. Ulaz je proširen 1990-ih kako bi se olakšao pristup. Pećina se širi ispod nivoa vode (oblik koji se opisuje kao “obrnuta gljiva”) do visine od 200 ft (61 metar). Maksimalna dubina pećine iznosi 16,45 m, a prečnik je površine 120 ft. Pećina je otvorena za javnost pocetkom 1990-ih. Vlasnici pećine u ponudi imaju opremu za SCUBA diving i iznajmljivanje opreme za ronjenje sa maskom. Takodje postoje opcije za smeštaj u kabinama u okolini same pećine.

Devil’s Den je udaljen od Majamija oko 320 milja, ili nešto manje od 5 sati vožnje. 

Radno vreme parka:

Pon – Čet: 9am – 5pm

Pet – Ned: 8am – 5pm

Adresa:

5390 N.E 180th Ave

Williston, FL 32696

COMMENTS

WORDPRESS: 0