Generacija Z je odabrala ovu američku državu kao najbolju za život

Generacija Z je odabrala ovu američku državu kao najbolju za život

Što je S&P 500 i ​kako investirati u ovaj index u 2021. godini
Nova uredba za putovanja u Čikagu stupa na snagu danas. Ovo su nove smernice
Najbitnije promene i priče iz 2023: Šta se dešavalo u vezi sa imigracionim pitanjima

Nedavna analiza sa platforme za nekretnine Zillow, koristeći podatke Američkog popisnog biroa za 2022. godinu iz Američkog popisnog istraživanja zajednice (ACS), pokazala je da je Teksas “neprikosnoveno” privukao najviše mladih iz generacije Z tokom protekle godine.

“Teksas pruža mogućnosti za posao i relativnu pristupačnost. Mnogi delovi Teksasa su uspeli da izgrade mnogo novih stambenih jedinica kako bi bolje prilagodili svojim novim stanovnicima”, rekao je glavni naučnik za populaciju u Zillow-u, Edward Berchick, za FOX News Digital.

Teksas je imao neto dobitak od više od 76.000 novih stanovnika iz generacije Z, zatim sledi Kalifornija sa gotovo 44.000, a zatim Florida sa malo više od 41.000 mladih iz generacije Z.

Na listi top 10 država gde se generacija Z preselila su i skuplje države poput Washingtona, Kolorada i Virdžinije.

Više od tri četvrtine (77%) mladih iz generacije Z koji su anketirani izjavilo je da iznajmljuju stanove u ovim državama. Zillow je detaljno analizirao podatke iz ACS-a i otkrio da stanari mogu očekivati više cene najma u Kaliforniji ($1,856), Washingtonu ($1,592), Koloradu ($1,594) i Virdžiniji ($1,440). U vreme objavljivanja, medijana cena najma u Americi iznosi $1,300.

foxbusiness.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0