Fudbalska reprezentacija Srbije u januaru na turneji u Sjedinjenim Državama

Fudbalska reprezentacija Srbije u januaru na turneji u Sjedinjenim Državama

Nagradna izložba crteža ili pisanih sastava inspirisanih Srbijom
Učestvujte u nagradnoj izložbi „Najlepše iz Srbije“
MTEL velika nagradna igra i MTEL foosball turnir na SRBIJADI 2023.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od fudbalera iz domaćeg šampionata, učestvovaće krajem januara na desetodnevnoj turneji u Sjedinjenim Američkim Državama. Planirane su dve utakmice, najverovatnije, sa domaćinom SAD i Dominikanskom Republikom.

Plan turneje, definisan poslednjih dana u Fudbalskom savezu Srbije, vezan je za period od 21. do 31. januara. “Orlovi” će zaigrati isključivo sa superligaškim fudbalerima i konačan izbor zavisiće od inicijalnih predloga klubova. Predstavnici svakog od njih imaće pravo da pošalju najviše dvojicu kandidata, a predstavnici FSS definisaće zaključan spisak.

Ostaje, ipak, nekoliko dilema do konačne odluke. Prva i najvažnija vezana je za izbor selektora i predvodnika tima na turneji u Americi. Pregovori sa Draganom Stojkovićem Piksijem ne idu planiranim tempom i velike su šanse da Srbija novu godinu dočeka bez selektora. Drugi problem mogao bi da bude neatraktivan termin utakmica, u jeku zimskih priprema superligaša, što je i ranije izazivalo različite komentare klupskih operativaca.

Poslednjih godina, Fudbalski savez Srbije rado je prihvatao ponude za utakmice u januarskim danima, međutim, nije bilo lako pomiriti interese klubova. Upravo zbog tih razloga, uz neozbiljnost organizatora, otkazana je turneja na Karibima i susreti sa Sent Kitsom i Nevisom i Barbadosom, januara 2019. Pre nepune četiri godine, Srbija je predvođena Slavoljubom Muslinom, igrala u San Dijegu, protiv Sjedinjenih Američkih Država (0:0).

I taj tim činili su isključivo prvotimci srpskih superligaških klubova.

COMMENTS

WORDPRESS: 0