Forma I-765 & Forma I-13 više nisu besplatne, evo koliko će koštati

Forma I-765 & Forma I-13 više nisu besplatne, evo koliko će koštati

Amerika od danas otvorena za strane putnike koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa
Podnosioci zahteva za azil moraju da obezbede prevodioce od 13. septembra
Najčešći razlozi za proglašavanje bankrota u Americi

Forme I-765 i I-131 su obrasci za imigraciju koji se koriste u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno u procesu prilagođavanja statusa radi dobijanja zelene karte.

Forma I-765 (Zahtev za dozvolu za zapošljavanje):

Ovaj obrazac omogućava pojedincima koji podnose zahtev za zelenu kartu (trajni boravak) unutar Sjedinjenih Američkih Država da zatraže dozvolu za rad legalno dok se njihov zahtev za zelenu kartu obrađuje. Kada bude odobren, aplikant dobija Dokument o dozvoli za rad (EAD), poznat kao radna dozvola.

Forma I-131 (Zahtev za putni dokument):

Ovaj obrazac omogućava pojedincima koji podnose zahtev za zelenu kartu unutar Sjedinjenih Američkih Država da zatraže putni dokument pod nazivom Advance Parole. Advance Parole im omogućava da putuju izvan Sjedinjenih Američkih Država i vrate se dok se njihov zahtev za zelenu kartu obrađuje, bez ugrožavanja svog zahteva.

Oba obrasca I-765 i I-131 tradicionalno su bila uključena besplatno u aplikaciju za Zelenu kartu na osnovu porodične aplikacije (prilagođavanje statusa). Međutim, USCIS je najavio povećanje taksi za podnošenje za različite kategorije viza i obrasce za imigraciju, uključujući obrasce I-765 i I-131, koje će stupiti na snagu 1. aprila 2024.

Ovo znači da će aplikanti morati da uzmu u obzir ove povećane takse prilikom podnošenja svojih aplikacija za prilagođavanje statusa.

Konkretno, Forma I-765 će koštati 260 dolara (pola samostalne naknade za podnošenje), dok će Forma I-131 koštati 630 dolara. Dodatno, ukupna naknada za podnošenje aplikacije za prilagođavanje statusa (uključujući Forme I-485, I-130, I-765 i I-131) povećaće se sa 1.760 na 3.005 dolara, što predstavlja povećanje od 1.245 dolara.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0