Federalni apelacioni sud vratio na snagu Bajdenovu uredbu o obaveznoj vakcinaciji

Federalni apelacioni sud vratio na snagu Bajdenovu uredbu o obaveznoj vakcinaciji

Američka privreda se oporavlja. Broj naknada za nezaposlene pao na najniži nivo od početka pandemije
Šta možete da uradite ukoliko izgubite ili vam ukradu socijalni broj (SSN)
Okrug Cook – prijavte se za najnovija obaveštenja vezana za vakcinu protiv Covid 19

Federalni apelacioni sud u Sinsinatiju dozvolio je sprovođenje uredbe predsednika SAD Džo Bajdena o obaveznoj vakcinaciji zaposlenih u velikim kompanijama, čime je poništena prethodna, odvojena sudska presuda kojom je suspendovana Bajdenova odluka.

Uredbom o obaveznoj vakcinaciji, koja je trebalo da stupi na snagu 4. januara, moglo bi da bude obuhvaćeno oko 84 miliona američkih radnika. Bela kuća poručila je u saopštenju da će štititi radnike.

“Dok se Sjedinjene Države suočavaju sa veoma zaraznom omikron varijantom, ključno je da se hitno sprovedu obavezna vakcinacija i zaštita radnika”, navodi se u saopštenju.

Glavni tužioci 27 saveznih država u kojima republikanci imaju vlast i konzervativne organizacije, koji su tužili Bajdenovu administraciju zbog uredbe o imunizaciji, najavili su da će pred Vrhovnim sudom podneti žalbu protiv odluke apelacionog suda.

Bajdena odluka o obaveznoj vakcinaciji odnosila bi se na kompanije sa 100 ili više radnika. Zaposleni koji nisu u potpunosti imunizovani morali bi da nose maske ili da se redovno testiraju na Kovid 19. Postojali bi izuzeci, uključujući i za one koji rade na otvorenom prostoru ili samo kod kuće.

Prema procenama administracije, uredba bi spasila 6.500 života i sprečila 250.000 hospitalizacija tokom 6 meseci.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0