Federalni apelacioni sud vratio na snagu Bajdenovu uredbu o obaveznoj vakcinaciji

Federalni apelacioni sud vratio na snagu Bajdenovu uredbu o obaveznoj vakcinaciji

Opasno širenje gljivične infekcije širom SAD – Ilinois u vrhu zaraženih država
10 najčešćih razloga zbog kojih možete biti odbijeni za turističku vizu u SAD
Er Srbija na slavnoj listi CNN, u društvu najčuvenijih avio kompanija

Federalni apelacioni sud u Sinsinatiju dozvolio je sprovođenje uredbe predsednika SAD Džo Bajdena o obaveznoj vakcinaciji zaposlenih u velikim kompanijama, čime je poništena prethodna, odvojena sudska presuda kojom je suspendovana Bajdenova odluka.

Uredbom o obaveznoj vakcinaciji, koja je trebalo da stupi na snagu 4. januara, moglo bi da bude obuhvaćeno oko 84 miliona američkih radnika. Bela kuća poručila je u saopštenju da će štititi radnike.

“Dok se Sjedinjene Države suočavaju sa veoma zaraznom omikron varijantom, ključno je da se hitno sprovedu obavezna vakcinacija i zaštita radnika”, navodi se u saopštenju.

Glavni tužioci 27 saveznih država u kojima republikanci imaju vlast i konzervativne organizacije, koji su tužili Bajdenovu administraciju zbog uredbe o imunizaciji, najavili su da će pred Vrhovnim sudom podneti žalbu protiv odluke apelacionog suda.

Bajdena odluka o obaveznoj vakcinaciji odnosila bi se na kompanije sa 100 ili više radnika. Zaposleni koji nisu u potpunosti imunizovani morali bi da nose maske ili da se redovno testiraju na Kovid 19. Postojali bi izuzeci, uključujući i za one koji rade na otvorenom prostoru ili samo kod kuće.

Prema procenama administracije, uredba bi spasila 6.500 života i sprečila 250.000 hospitalizacija tokom 6 meseci.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0