Federalni apelacioni sud blokirao kontroverzni zakon o imigraciji u Teksasu

Federalni apelacioni sud blokirao kontroverzni zakon o imigraciji u Teksasu

Najbolje telekomunikacione kompanije Amerike za 2021.godinu – najbolje ocenjeni provajderi i mreže
Da li treba da platite porez na aplikacije Venmo ili PayPal? Odgovor nije jednostavan
Zdravstvena zaštita za imigrante bez dokumenata – Evo osnovnih informacija o ovoj važnoj temi

U odgovoru na ovonedeljnu odluku Vrhovnog suda, federalni apelacioni sud blokirao je kontroverzni zakon o imigraciji u Teksasu. Zakon bi dozvolio državnim zvaničnicima da uhapse i zadrže migrante za koje se sumnja da su nelegalno ušli u zemlju.

Ranije ove nedelje, podeljeni Vrhovni sud konačno je odlučio da će Teksas moći da primeni novi zakon, uprkos tvrdnjama administracije predsednika Bidena da te mere predstavljaju jasno kršenje federalne imigracione nadležnosti.

Ovaj zakon bi dao široka ovlašćenja državnom sprovođenju zakona da uhapsi i zadrži svakoga za koga se sumnja da je nelegalno ušao u zemlju. Takođe bi ovlastio državne sudije da nalože deportaciju migranata iz zemlje.

U odgovoru, vlada Meksika izjavila je da neće “pod bilo kojim okolnostima” obraditi migrante koji se vrate na njenu teritoriju iz Teksasa, osim u slučaju meksičkih građana.

Zakon bi izazvao nered na granici SAD-Meksiko, opterećujući lokalnu policijsku službu i savezne zvaničnike. Mnogi tvrde da bi zakon takođe verovatno povećao rasno profilisanje i kršenja građanskih prava pojedinaca širom Teksasa.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0