Facebook isplaćuje do $400 odštete za stanovnike Ilinoisa. Evo kako da se prijavite

Facebook isplaćuje do $400 odštete za stanovnike Ilinoisa. Evo kako da se prijavite

10 poznatih imigranata koji su učinili Ameriku velikom
Rakmark Inc is hiring Fleet Manager
Američko državljanstvo – Evo koje prednosti, nedostake i odgovornosti ono nosi sa sobom

Stanovnici Ilinoisa koji imaju profile na Facebook-u imaju još samo nekoliko nedelja da podnesu zahteve za isplatu odštete koje se potencijalno kreću od 200 do 400 dolara, posle nagodbe države Ilinois i najveće društvene mreže na svetu u visini od 650 miliona dolara.

Prema navodima advokatske firme koja je podnela tužbu, zahtevi se prihvataju do 23. novembra kao rezultat nagodbe između tužilaca i kompanije Facebook .

U tužbi se navodi da je Facebook prekršio striktni zakon o privatnosti u Ilinoisu koji omogućava ljudima da tuže kompanije koje bez saglasnosti ljudi preuzimaju korisničke podatke, uključujući i skeniranje lica. U proteklih pet godina, protiv Fejsbuka i drugih velikih i malih tehnoloških kompanija podneto više od 400 prijava.

Na hiljade korisnika Facebook-a iz Ilinoisa moglo bi da ispunjava uslove za uplate kao rezultat kolektivne tužbe. Advokatske firme koje stoje iza tužbe postavile su veb stranicu na kojoj korisnici mogu da vide da li ispunjavaju uslove za uplate i mogu se prijaviti za te isplate dok se ne potvrdi podobnost. Da biste proverili da li vi ispunjavate uslove posetite sledeću stranicu.

Da bi ispunjavali uslove, podnosioci zahteva moraju da žive u Ilinoisu najmanje šest meseci i moraju biti korisnici Fejsbuka za koje je aplikacija kreirala i sačuvala obrazac za prepoznavanje lica nakon 7. juna 2011.

Ako ispunjavaju uslove, podnosioci zahteva mogu iz fonda dobiti isplate između 200 i 400 dolara . Taj iznos može varirati u zavisnosti od broja validnih zahteva podnetih pre roka do 23. novembra 2020.

Trenutno nije saopšteno kada će se izvršiti isplate.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0