Evo za koliko će Vam plata biti veća u 2024. godini

Evo za koliko će Vam plata biti veća u 2024. godini

Evo gde su Amerikanci investirali svoj novac u toku 2022. godine
Office for rent! PROMO 499$ Monthly – all utilities included
Dubai tek na trećem mestu: Sedam država u koje se Amerikanci najradije preseljavaju

Milioni radnika širom Sjedinjenih Američkih Država računaju na značajno godišnje povećanje plate kako bi ostali korak ispred inflacije u 2024. godini.

Prema istraživanju WTW-a, poslodavci planiraju prosečno povećanje plata od 4% za tu godinu, što je nešto manje u odnosu na 4,4% iz 2023, ali i dalje iznad prosečnog povećanja od oko 3% u prethodnim godinama. Korn Ferry takođe predviđa medijan povećanja od 4%, a povećanja plata zaposlenih se očekuju “visoko u poređenju sa proteklih 10 godina”.

Očekuje se da će godišnje povećanje plata značajno varirati po industrijama. Na primer, u 2023, inženjeri su doživeli povećanje od skoro 5%, dok su radnici u maloprodaji i obrazovanju dobili manja povećanja.

Sa tržištem rada i dalje napetim nakon masovnog povlačenja ljudi tokom pandemije, poslodavci se takmiče za talente, što zahteva konkurentske povećanja kako bi zadržali kvalitetne radnike.

Pored pristojnog povećanja plata, organizacije takođe pružaju veću fleksibilnost u radu kako bi zadržale zaposlene. Oko 55% poslodavaca nudi opciju izbora između rada od kuće, u kancelariji ili kombinovano, pokazuje istraživanje WTW-a.

cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0