Evo koliko Amerikanaca živi u pregrađima. Najveći “suburb” ima preko pola miliona stanovnika

Evo koliko Amerikanaca živi u pregrađima. Najveći “suburb” ima preko pola miliona stanovnika

Od 1. januara 300 novih zakona stupilo na snagu. Ovo su neke od najvažnijih promena
Bajden pomilovao ranije osuđene za posedovanje marihuane
Ovo su najgore rangirani aerodromi u SAD po broju otkazanih letova

Američka predgrađa stvorena su 1950-ih godina i naselila su se bogatim belim porodicama , a njihova demografska slika ostala je uglavnom nepromenjena sve do nedavno. Danas više od polovine Amerikanaca živi u predgrađima. Po podacima iz 2021. godine, Mesa u Arizoni je najveće predgrađe u Sjedinjenim Američkim Državama sa populacijom od preko 500.000 stanovnika.

Mesa se nalazi istočno od Feniksa i osnovali su je mormonski pioniri iz Jute krajem 1800-ih godina. Ovo je konzervativna, porodično orijentisana zajednica poznata po zaštiti imovinskih prava. U 2019. godini, grad je završio izgradnju linije lakog metroa duž Main Street-a, što je produžetak Valley Rail sistema.

Mesa takođe radi na novom generalnom planu pod nazivom “Plan Mesa 2040”, koji uključuje plan za centar grada, proširenje linije lakog metroa i još mnogo toga. Ovaj plan ima za cilj da unapredi infrastrukturu i poboljša kvalitet života stanovnika Mese, čineći je još atraktivnijom destinacijom za život i rad.

Kako se američka predgrađa nastavljaju širiti i razvijati, Mesa predstavlja primer kako se zajednice mogu prilagoditi modernim potrebama i trendovima, zadržavajući pritom svoje tradicionalne vrednosti i karakter.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0