Evo koje važne uredbe CARES zakona ističu na kraju meseca

Evo koje važne uredbe CARES zakona ističu na kraju meseca

Tinejdžeri napravili haos u centru Čikaga. Lupali automobile i uništavali prodavnice
Otvorene prijave za čikaški program pomoći od 500 dolara mesečno
Poreska služba ukida kaznu za obveznike sa dugovima iz 2020. i 2021. godine

Kako stvari izgledaju danas, zakonodavci će malo verovatno usvojiti novi savezni paket pomoći pre nego što pojedini ključni delovi CARES akta koji je usvojen u martu isteknu ove nedelje.
The Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act, takođe poznat kao  CARES akt, je zakon o ekonomskom podsticaju u iznosu od 2,2 triliona dolara koji je usvojio Kongres SAD i koji je u martu 2020. godine potpisao predsednik , Donald Trump, kao odgovor na ekonomsku krizu izazvanu pandemijom COVID-19 u Sjedinjenim Državama.

Evo koji bitni delovi Cares zakona ističu na kraju meseca a koji zakoni još uvek ostaju na snazi.

  • Zabrana deložacija za osobe koji iznajmljuju kuće ili stanove sa hipotekama na federalnom nivou ističe u subotu, 25. jula; stanodavci su još uvek dužni da daju obaveštenje o iseljenju 30 dana pre njegovog početka.
  • Moratorijum na foreclosure za zgrade sa hipotekama na federalnom nivou važiće do 31. avgusta.
  • Federalna pomoć za nezaposlene u iznosu od 600 dolara nedeljno ističe 31. jula, ali će se poslednje isplate vršiti 25. ili 26. jula, u zavisnosti od države.
  • Program pomoći za nezaposlenost u Pandemiji (The Pandemic Unemployment Assistance program), koji pruža saveznu pomoć za frilensere i nezavisne radnike koji nisu podobni za standardno osiguranje od nezaposlenosti, nastaviće se do 31. decembra 2020. godine.
  • Privremeno odlaganje plaćanja za federalne studentske zajmove (ne privatne zajmove) prestaje 30. septembra.
  • Povlačenje sredstava u visini do 100.000 dolara sa 401 (k) , IRA i drugih prihvatljivih penzionih računa bez naplate penala, biće dozvoljena do 31. decembra 2020. godine.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0