Evo koje su šanse da IRS proveri vaš povraćaj poreza

Evo koje su šanse da IRS proveri vaš povraćaj poreza

Kalifornija: Fast food radnici dobijaju minimalac od 20 dolara
Potražnja za hipotekama skočila skoro 28% za nedelju dana; kamatne stope padaju već mesecima
Treći Deo – Istorija srpskog naroda u Čikagu!

Provera od strane IRS-a (Poreske uprave SAD) nalazi se visoko na listi stvari koje mnogi Amerikanci strahuju. To je zastrašujuća mogućnost zbog reputacije poreske agencije kao neumoljivog sakupljača poreza na dohodak. Ta možda preuveličana slika pojačana je prošlogodišnjim usvajanjem Zakona o smanjenju inflacije od strane federalne vlade, koji je IRS-u dodao još 80 milijardi dolara—većinom navodno za jaču primenu zakona na pojedince s višim prihodima.

Ali, čak i ako je to slučaj, šta onda? Ako ste starija osoba ili penzioner, vrlo je verovatno da biste trebali i dalje mirno spavati. Za početak, vaše šanse da budete provereni statistički nisu velike. Velika većina od više od približno 150 miliona poreskih obveznika koji godišnje podnose prijavu ne mora da se suoči s tim.

Manje od jedan procenat poreskih obveznika dobije neku vrstu provere. Vaše ukupne šanse da budete provereni su otprilike 0,3% ili 3 na 1.000. I ono što možete učiniti da čak i smanjite svoje šanse za proveru je vrlo jednostavno. I može vas iznenaditi. Ako dođe do najgoreg, kako stara izreka kaže—čak i ako budete provereni, to bi moglo biti daleko manje neprijatno nego što ste verovali.

Ipak, neumoljiva reputacija IRS-a i dalje ostaje. Nedavna anketa Lexington Law otkrila je da se 25% ili jedan od četiri boji provere od strane IRS-a. Za kontekst, poreskoj agenciji se u prošlosti kritikovalo ciljanje poreskih obveznika s niskim prihodima koji zarađuju manje od 25.000 dolara godišnje, koji su navodno lakši za proveru jer generalno nemaju armije računovođa i poreskih advokata. Ali agencija se slaže sa nekima drugima uključenim u proces da viši prihodi povećavaju šanse za proveru.

Ukoliko ne želite da budete u strahu od IRS-a javite se poreskim stručnjacima iz SG Tax Pro!

Izvor

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0