Evo koja sve nova pravila i preporuke od danas stupaju na snagu u Čikagu

Evo koja sve nova pravila i preporuke od danas stupaju na snagu u Čikagu

Bajden poništio Trampovu uredbu o zabrani viza i zelenih karti za legalne imigrante!
Očekuju nas noćna zatvaranja na autoputu “Kennedy” zbog rekonstrukcije
IRS počeo sa slanjem debitnih kartica sa 1200$ pomoći

Gradonačelnica Lori Lightfoot dala je preporuku za “ostanak kod kuće” (Stay at Home) za grad Čikago koja stupa na snagu od danas, ponedeljka, 16. novembra pošto je grad dostigao “kritičnu tačku” u drugom naletu pandemije koronavirusa.

Nova pravila odgovor su grada na nagli porast novih slučajeva COVID-19 i hospitalizacija. Gradonačelnica i zdravstveni stručnjaci rekli su da će narednih sedam dana biti ključno izbjegavanje onoga što je gradski poverenik za zdravstvo rekao da bi mogla biti katastrofa. Nova pravila stupaju na snagu u ponedeljaku u 6 a.m.

„Čikago je dostigao kritičnu tačku u drugom talasu COVID-19, zahtevajući da preduzmemo dodatne napore i pravila da zaustavimo virus na njegovom putu“, rekla je gradonačelnica Lightfoot.

Evo koja sve nova pravila i preporuke stupaju na snagu od danas:

• Napustite dom samo da biste išli na posao ili u školu ili za osnovne potrebe, poput traženja medicinske nege, odlaska u prodavnicu ili apoteku, preuzimanja hrane za poneti, ili primanje isporuka. Ako izađete iz kuće, praktikujte socijalno distanciranje tako što ćete se držati na udaljenosti od 6 stopa od drugih i nositi zaštitnu masku za lice u svakom trenutku.

• Nemojte praviti nikakva okupljanja u vašem domu sa ljudima koji nisu članovi vašeg domaćinstva, čak ni sa porodicom ili prijateljima od poverenja.

• Izbegavajte sva nebitna putovanja van države; ako je putovanje neophodno, potreban je karantin ili negativan test pre putovanja, u zavisnosti od države iz koje putnik dolazi.

• Pridržavajte se gradskih i državnih naredbi, uključujući nošenje maski za lice, ograničavanje okupljanja i obavezujuće rano zatvaranje neesencijalnih kompanija u 11 a.m.

• Prakikujte socijalno distanciranje i izbegavajte dodirivanje površina koje često dodiriju drugi ako izađete napolje na svež vazduh.

• Koristite vidove komunikacije, poput telefonskog ili video ćaskanja, umesto da posećujete prijatelje ili porodicu, posebno na praznike poput Dana zahvalnosti.

Prema rečima čelnika grada, „stanovnicima se toplo savetuje da se pridržavaju saveta“ koji će biti na snazi u narednih 30 dana.

Pored savetodavnih, grad će takođe nametnuti nova ograničenja za sastanke i društvene događaje, ograničavajući ih na najviše 10 ljudi, bilo unutra ili napolju. Ograničenja kapaciteta, koja takođe počinju u ponedeljak u 6 sati ujutro, primjenjivaće se na događaje poput venčanja, rođendana, poslovnih večera, društvenih događaja saopštili su iz grada. Ona se, međutim, ne primenjuju na industrije koje već imaju ograničenja, kao što su fitnes centri, prodavnice i bioskopi.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0