Evo kako korisnici Instagrama iz Illinoisa mogu dobiti deo odštete od nagodbe vredne 68,5 miliona dolara

Evo kako korisnici Instagrama iz Illinoisa mogu dobiti deo odštete od nagodbe vredne 68,5 miliona dolara

Koji je najtopliji dan u istoriji Čikaga? Evo koliko je stepeni izmereno
Blomberg prognozira – Amerika 100% ide u recesiju
Pojedini čikaški barovi i restorani služe samo vakcinisane goste

Ako ste stanovnik Ilinoisa i koristili ste društvenu medijsku platformu Instagram u poslednjih osam godina, mogli biste biti pravno obeštećeni u okviru predložene vansudske nagodbe koja uključuje ovu kompaniju.

Prema saopštenju za medije, tužba je podneta u 18. sudskom okrugu okružnog suda u okrugu DuPage i proizlazi iz navodnih kršenja zakona o privatnosti biometrijskih informacija Ilinoisa.

Ovaj zakon zabranjuje kompanijama da prikupljaju i čuvaju biometrijske informacije, i bio je osnov za tužbe protiv brojnih platformi, uključujući Facebook i Snapchat. Tužba protiv Facebooka je okončana 2020. godine, a članovi tužbe su dobili dve isplate povezane sa tužbom.

Nagodba postignuta u ovom slučaju potencijalno utiče na sve stanovnike Ilinoisa koji su koristili Instagram u bilo kom trenutku između 10. avgusta 2015. i 16. avgusta 2023. godine, prema advokatima koji su uključeni u tužbu.

Fond nagodbe od 68,5 miliona dolara će se koristiti za isplate korisnicima, administrativne troškove, sve poreze i eventualne naknade koje će biti dodeljene advokatima i predstavnicima grupe, prema saopštenju.

Stanovnici Ilinoisa koji su koristili društvenu medijsku platformu moraju popuniti obrazac zahteva na veb stranici do 27. septembra 2023. godine.

Stanovnici koji ne žele biti obavezani uslovima nagodbe moraju do 16. avgusta dostaviti pisani zahtev za izuzeće. Stanovnici koji žele ostati u grupi koja je obuhvaćena nagodbom, ali žele prigovoriti na nagodbu ili isplate vezane za nagodbu, moraju podneti prigovor sudu do 16. avgusta.

Završno saslušanje o odobrenju nagodbe zakazano je za 11. oktobar, a odluka suda će biti doneta nakon tog datuma.

Više informacija može se pronaći na veb stranici grupe za vansudske nagodbe.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0