Evo kako korisnici Fejsbuka iz Ilinoisa mogu da apliciraju za poravnanje do $400

Evo kako korisnici Fejsbuka iz Ilinoisa mogu da apliciraju za poravnanje do $400

United Airlines nakon povlačenja aviona i inspekcije: “Naš tehnički tim će ispraviti nedostatke”
US News & World Report 2022. – Ovo su 25 najzdravijih zajednica u Americi
Srpskih Apolo 7 – Sedam srpskih naučnika koji učestovali u misiji sletanja na mesec

Korisnici Fejsbuka u Ilinoisu imaju dva meseca da podnesu zahtev za iznos do 400 dolara u okviru nagodbe između ove kompanije i države Ilinois.

Ranije ove godine, Fejsbuka se složio da isplati 650 miliona dolara za namirenje kolektivne tužbe kojom je kompanija optužena za kršenje zakona o privatnosti u Ilinoisu, pomoću funkcije koja je sugerisala korisnicima da druge ljude označe na svojim fotografijama.

Federalni sudija u Kaliforniji dao je preliminarno odobrenje za poravnanje prošlog meseca, a Facebook je 2019. godine zamenio alat za sugestije oznaka širim podešavanjem za prepoznavanje lica.

Da bi dobili poravnanje – verovatno u rasponu između 200 i 400 dolara – stanovnici Illinoisa moraju podneti zahtev na FacebookBIPAClassAction.com. Rok za prijavu zahteva je 23. novembar, prema navodima advokatske kancelarije koja je obezbedila poravnanje.

Da bi se kvalifikovali, podnosioci zahteva moraju da žive u Ilinoisu najmanje šest meseci. Sudija u tom slučaju rekao je da se nagodba odnosi na „korisnike Fejsbuka iz Illinoisa za koje je Fejsbuka stvorio i sačuvao obrazac lica nakon 7. juna 2011.“

Izvor: Chicago Suntimes

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0