Evo kako korisnici Fejsbuka iz Ilinoisa mogu da apliciraju za poravnanje do $400

Evo kako korisnici Fejsbuka iz Ilinoisa mogu da apliciraju za poravnanje do $400

Doček Nove godine u Njujorku: Cene karata u hotelima i restoranima idu i do 12.000 dolara
Čikago je grad koji ima najgore saobraćajne gužve u Americi
Facebook će platiti 550 miliona dolara odštete stanovnicima države Ilinois!

Korisnici Fejsbuka u Ilinoisu imaju dva meseca da podnesu zahtev za iznos do 400 dolara u okviru nagodbe između ove kompanije i države Ilinois.

Ranije ove godine, Fejsbuka se složio da isplati 650 miliona dolara za namirenje kolektivne tužbe kojom je kompanija optužena za kršenje zakona o privatnosti u Ilinoisu, pomoću funkcije koja je sugerisala korisnicima da druge ljude označe na svojim fotografijama.

Federalni sudija u Kaliforniji dao je preliminarno odobrenje za poravnanje prošlog meseca, a Facebook je 2019. godine zamenio alat za sugestije oznaka širim podešavanjem za prepoznavanje lica.

Da bi dobili poravnanje – verovatno u rasponu između 200 i 400 dolara – stanovnici Illinoisa moraju podneti zahtev na FacebookBIPAClassAction.com. Rok za prijavu zahteva je 23. novembar, prema navodima advokatske kancelarije koja je obezbedila poravnanje.

Da bi se kvalifikovali, podnosioci zahteva moraju da žive u Ilinoisu najmanje šest meseci. Sudija u tom slučaju rekao je da se nagodba odnosi na „korisnike Fejsbuka iz Illinoisa za koje je Fejsbuka stvorio i sačuvao obrazac lica nakon 7. juna 2011.“

Izvor: Chicago Suntimes

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0