Evo kako da postanete deo grupne tužbe protiv Google-a i naplatite odštetu

Evo kako da postanete deo grupne tužbe protiv Google-a i naplatite odštetu

Čikago šesti grad u SAD po saobraćajnim gužvama
Veliki uspeh srpskog sporta – Đoković, Jokić i Filipović najbolji na svetu u 2021. godini
Koliko koštaju trudnoća i porođaj u Americi? Evo kako da smanjite troškove rođenja deteta

Stanovnici Ilinoisa uskoro bi mogli da dobiju ček kao deo novog poravnanja u grupnoj tužbi protiv Google-a, tvrdeći da je kompanija prekršila državni zakon o privatnosti.

U tužbi, koja odražava onu nedavno rešenu sa Fejsbukom, a koja je rezultirala da su mnogi stanovnici primili čekove prošlog meseca, tvrdi se da je kompanija prekršila Zakon o privatnosti biometrijskih podataka Ilinoisa tako što je „prikupljala i čuvala biometrijske podatke pojedinaca koji su se, dok su živeli u Ilinoisu, pojavili na fotografiji u usluzi za deljenje i skladištenje fotografija poznatoj kao Google fotografije, bez odgovarajućeg obaveštenja i saglasnosti.”

Sporazum o nagodbi je postignut u ranije ove godine i sada građani koji ispunjavaju uslove mogu podneti zahtev za svoja potraživanja.

Evo šta treba da znate ako želite da podnesete zahtev:

Ko ima pravo?
Prema veb stranici, stanovnici ispunjavaju uslove „ako ste se u bilo kom trenutku između 1. maja 2015. i 25. aprila 2022. pojavili na fotografiji u Google fotografijama dok ste bili stanovnik Ilinoisa“.
Stanovnici koji ispunjavaju uslove mogu podneti zahtev sada do 24. septembra. Svi zahtevi moraju biti podneti do tog datuma da bi bili kvalifikovani za isplatu.

Za one koji žele da se prigovore ili isključe iz poravnanja, taj rok je 10. avgust.

Završno ročište za odobrenje zakazano je za 28. septembar.

Kako da podnesem svoj zahtev?
Oni koji žele da podnesu zahtev mogu to učiniti ovde.

Koliko novca mogu dobiti?
Oni koji ispunjavaju uslove dobiće deo fonda za poravnanje od 100 miliona dolara, nakon što se odbiju sudske takse, troškovi i izdaci. Ali koliko će svaka osoba dobiti ostaje nejasno.

Niko ne zna unapred koliko će iznositi svako važeće isplate potraživanja dok ne prođe rok za podnošenje zahteva i Sud dosudi nagradu za takse i troškove i plaćanje usluga“, navodi se na sajtu tužbe. „Svaki član grupne tužbe koji podnese validan zahtev dobiće jednak proporcionalni deo neto fonda za poravnanje.

Advokati u predmetu procenjuju, na osnovu svog iskustva i sličnih slučajeva, da bi svaki zahtev mogao da vredi između 200 i 400 dolara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0