Evo kako da izračunate iznos vašeg drugog stimulusnog čeka

Evo kako da izračunate iznos vašeg drugog stimulusnog čeka

Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2021, evo kako da ih proverite.
Ova južnoamerička država doživljava eksplozivni rast
Cloud Gate – zanimljiva priča o nastanku najpoznatijeg zrna pasulja u Čikagu

U toku je druga nedelja pregovora oko novoga paketa pomoći Amerikancima ugroženim pandemijom koronavirusa. Očekuje se da će do vikenda demokratski lideri zajedno sa zvaničnicima Bele kuće doći do dogovora.

Prema rečima ministra finansija Stivena Mnučina, ono što je gotovo izvesno jeste druga runda stimulativnih čekova od $1.200.

Međutim, u zavisnosti od kriterijuma u predloženom HEALS aktu vaš ček ne mora iznositi 1200 dolara, dakle može biti umanjen ili uvećan. Ono što je izvesno jeste da će usvajanjem HEALS akta pojedine porodice dobiti dodatnih 500 dolara pomoći za izdržavane članove domaćinstva (dependants) koji se nisu prvi put kvalifikovali.

Kako da znate koliko novca možete da očekujete?

HEALS akt predlaže gornju granicu visine stimulusnog čeka od 1.200 po osobi, ali to ne znači da ste kvalifikovani da dobijete pun iznos.

Kao je dan od najvažnijih faktora navodi se vaš status prilikom povraćaja poreza  (tax filing status). Jedna od promena biće 500 dolara za izdržavane članove domaćinstva bez obzira na starost.

Izvor: CNET

Iznos čeka zavisiće od vaše aplikacije za povraćaj poreza za 2019. godinu. Visina bruto dohotka i vaš bračni status neki su od najvažnijih faktora koji će odlučivati o visini vašeg drugog stimulusnog čeka. Ukoliko želite sami da izračunate potencijalnu visinu vašeg čeka možete to uraditi na sledećem linku.

Izvor: CNET

COMMENTS

WORDPRESS: 0