Evo kako da aplicirate za program od $5000 pomoći za plaćanje zakupnine

Evo kako da aplicirate za program od $5000 pomoći za plaćanje zakupnine

IRS: Danas počinje sezona povraćaja poreza za proteklu godinu
Rekonstrukcija Kennedy Expressway kreće u ponedeljak – Evo šta vozači treba da znaju
Evo zbog čega Amerika nije dobila ime po Kolumbu već po Amerigu Vespučiju

Da li ste zbog pandemije koronavirusa ostali bez posla i treba vam pomoć za plaćanje zakupnine ili stambenog kredita?

Guverner J.B. Pricker predstavio je dva plana pomoći za hiljade stanovnika Ilinoisa koji su najteže pogođeni finansijskom krizom.

The Illinois Housing Development Authority izdvojiće 150 miliona dolara za pomoć osobama koje ne mogu da plate svoju zakupninu kroz plan pod imenom Emergency Rental Assistance Program.

Ukoliko iznajmljete stan i ispunjavate kriterijume možete dobiti jednokratnu pomoć u visini od 5.000 dolara uplaćenu direktno vašem stanodavcu za pokrivanje propuštenih zakupnina od marta i plaćanje unapred do decembra ili dok ne nestana novca. Očekuje se da će fond pomoći oko 30.000 domaćinstava.

Da bi se kvalifikovali za programa pomoći za zakupnine, podnosioci zahteva moraju imati prihode domaćinstva od 80% prosečnog prihoda ili manje  pre 1. marta, gubitak prihoda tokom pandemije i neplaćene zakupnine počev od marta.

Ukoliko ispunjavate sve navedene kriterijume možete se prijaviti za pomoć putem ovog linka do 21. avgusta.

Nakon što se stanari prijave na program, od stanodavca će se tražiti da dostave finansijske informacije i dokaz o neplaćenoj zakupnini.

Program pod nazivom Emergency Mortgage Assistance Program, dodeljivaće pomoć u visini od 15.000 za oko 10.000 domaćinstava koja su pod hipotekom. Pomoć, se šalje direktno hipotekarnim serviserima, biće dostupna domaćinstvima koja su prijavila prihode od 120% srednjeg prosečnog dohotka ili niže u svojim poreskim prijavama za 2019. godinu.

Izvor: NBC Chicago

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0