Evo kako će odlaganje plaćanja poreza na zarade uticati na vaše prihode

Evo kako će odlaganje plaćanja poreza na zarade uticati na vaše prihode

Čikago daje 33 miliona dolara za plaćanje zakupnina. Evo kako da aplicirate
Zašto migranti dolaze u Ilinois i Čikago
Koja je najviša cena goriva u istoriji Amerike?

Privremeno odlaganje plaćanja poreza na zarade predsednika Donalda Trampa stupilo je na snagu od 1. septembra,

Predsednik Tramp izdao je izvršnu naredbu o odlaganju 6,2% poreza koje zaposleni plaćaju za socijalno osiguranje od 1. septembra do 31. decembra. Ovo je samo odlaganje, a ne oproštaj dugovanog poreza. Trampovo smanjenje poreza na zarade, koje je izdao izvršnim memorandumom, imaće važan uticaj na vašu platu. Obustava poreza na zarade jedan je od Trampovih glavnih prioriteta. Kada Kongres nije uključio smanjenje poreza na zarade u potencijalni stimulativni ugovor, Tramp je 8. avgusta iskoristio izvršnu akciju da uvede pauzu na porez na zarade.

Evo kako će funkcionisati smanjenje poreza na zarade

  • Ovo je privremeno smanjenje poreza na zarade koje će trajati od 1. septembra 2020. do 31. decembra 2020.
  • Tokom ovog perioda određeni zaposleni neće morati da plaćaju porez na zarade, što iznosi 6,2% za socijalno osiguranje.
  • Smanjenje poreza na zarade odnosi se na pojedine zaposlene koji zarađuju manje od 4.000 američkih dolara, pre oporezivanja,  u periodu od dve nedelje. To je ekvivalnetno godišnoj zaradi od 104.000 američkih dolara godišnje.
  • Zaposleni neće biti finansijski odgovorni za bilo kakve kazne ili zakasnele takse utvrđene na iznos odloženog poreza na zarade.
  • Iako je uredba o porezu na zarade privremena, Tramp je uputio zahtev američkom ministru finansija Stivenu Mnučinu da istraži načine, uključujući zakonske propise, kako bi trajno oprostio porez na zarade.
  • Poslodavci će biti odgovorni za plaćanje odloženog poreza na zarade između 1. januara 2021. i 30. aprila 2021.

Ako se kvalifikujete za smanjenje poreza na zarade, vaša plata može biti veća do kraja ove kalendarske godine. To je zato što se porez na zaradu neće odbijati od vaše plate. Međutim, vaša zarada biće niža od 1. januara 2021. do 30. aprila 2021. godine.

Uredba o privremenom neplaćanju poreza na zaradu nije obavezna, pa je moguće da vaš poslodavac ne učestvuje. Za sada ne postoje kazne za neučestvovanje, iako bi se to moglo promeniti u budućnosti.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0