Evo kada možete očekivati novac za povraćaj poreza ove godine

Evo kada možete očekivati novac za povraćaj poreza ove godine

Bajden će odmah nakon inauguracije predstaviti osmogodišnji imigracioni plan za ilegalne imigrante
USCIS drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija
Lutrija za “Zelenu Kartu 2023”. Evo koliko “zelenih” su dobili građani Srbije i bivše Jugoslavije

Ako želite povraćaj novca što je brže moguće, IRS preporučuje da elektronskom poštom pošaljete svoju poresku prijavu i koristite direktni depozit.  Ako svoje prijave šaljete na papiru, to će potrajati duže. Prema IRS-u, osam od 10 poreskih obveznika povraćaj poreza vrši direktnim depozitom.

Pod pretpostavkom da nema kašnjenja, evo najboljih pretpostavki za očekivani povraćaj poreza na osnovu datuma podnošenja i podataka iz IRS. Postoji čitav niz faktora koji mogu uticati na povraćaj poreza.

Ovi brojevi se zasnivaju na očekivanom datumu prijema poreza koji počinje na dan otvaranja poreske sezone, 12. februara 2021. godine, do završetka poreske sezone 15. aprila 2021. godine. Na osnovu grafikona , pretpostavljamo da je IRS primio vaše poreske prijave prvog radnog dana u nedelji;  U stvarnosti, Poreska uprava vraća povraćaj poreza tokom nedelje, tako da se datum može pomerati napred ili unazad u zavisnosti od dana kada je povraćaj primljen.

Imajte na umu da, ako potražujete poreski kredit za zarađeni dohodak (EITC) i dodatni poreski kredit za decu (ACTC), Poreska uprava mora sačekati 15. februara da započne sa izdavanjem povrata poreskim obveznicima koji potražuju EITC ili ACTC. Ne zaboravite da uzmete u obzir redovno vreme obrade za banke i da uzmete u obzir vikende i praznike. Poreska uprava očekuje da će povraćaj poreza početi da stiže do onih koji zahtevaju EITC i ACTC tokom prve nedelje marta.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0