Evo kada će se otvoriti barovi i čuveni Lakefront Trail u Čikagu

Evo kada će se otvoriti barovi i čuveni Lakefront Trail u Čikagu

SerbFest Chicago 11-13, August
Srbijada 2019. Chicago!
Sutra počinje 8. Chicago Serbian Film Fest 2021

Omiljeno mešto za šetnju i rekreaciju stanovnika Čikaga, čuveni Lakefront Trail ponovo će se delimično otvoriti počevši od sledećeg ponedeljka, 22. juna, dok će barovi i pivnice ponovo dočekati goste u svojim baštama na otvorenom od srede, najavila je gradonačelnica Lori Lightfoot.

Lakefront Trail će se otvoriti isključivo za vežbanje i šetnju, od 6 a.m. do 7 p.m, ali će stanovnici morati da „se kreću“, bilo da šetaju, trče, voze bicikl ili rolere na stazi, saopštila je kancelarija gradonačelnice u saopštenju. Plaže i parkovi istočno od Lake Shore Drive-a, međutim, ostaće zatvoreni.

Samo polovina pristupnih tačaka popularnom šetalištu biće otvorena, a obezbeđenje parka sarađivaće sa policijom u Čikagu i Kancelarijom za upravljanje i komunikaciju u vanrednim situacijama kako bi se obezbedilo da posetioci slede smernice i propisane mere.

Kada će se otvoriti barovi u Čikagu?

Od srede će barovima, pivnicima i drugim sličnim objektima biti dozvoljeno ponovno otvaranje za uslugu na otvorenom.
Gosti će morati da sede za stolovima koji su udaljeni šest stopa, sa maksimalno šest osoba za stolom. Prodaja alkohola u barovima i restoranima biće dozvoljena do 23 sata.

Međutim, gradska administracija upozorila je da bi mogla povući odluke o otvaranju ukoliko dođe do naglog porasta slučajeva COVID-19 ili ako se ljudi ne budu pridržavali socijalnog distanciranja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0