Elon mask u pregovorima sa institutom iz Arizone o testiranju neurolinka na ljudima

Elon mask u pregovorima sa institutom iz Arizone o testiranju neurolinka na ljudima

Nova pravila od ponedeljka : Za ulazak u Ameriku putnici će čekati i do 8 časova
USCIS – Produženja vezana za COVID trajaće do januara 2023. godine
Zašto Amerikanci ne koriste metrički sistem?

Kompanija Neuralink, osnovana od strane Elona Muska, traži partnerstvo sa jednim od najvećih neurohirurških centara u SAD-u kako bi se pripremila za klinička ispitivanja svojih moždanih implantata na ljudima kada regulatorne agencije daju odobrenje. Ova kompanija se bavi implantacijom mozga i razvija ove implantate od 2016. godine, a nada se da će na kraju predstavljati lek za teško rešavanje stanja kao što su paraliza i slepilo.

Prema informacijama dobijenim od šest osoba upoznatih sa situacijom, Neuralink se obratio jednom od najvećih neurohirurških centara u SAD-u kao potencijalnom partneru za ova ispitivanja. Iako kompanija ne želi da otkrije identitet ovog centra, ovo partnerstvo moglo bi značajno ubrzati razvoj i testiranje ove revolucionarne tehnologije.

Implantati koje Neuralink razvija mogli bi pomoći u prevazilaženju mnogih problema povezanih sa funkcijama mozga. Ova tehnologija bi mogla da pomogne ljudima koji pate od paralize ili drugih teških stanja, što bi bio ogroman korak u medicini. Međutim, potrebna su dodatna istraživanja i testiranja kako bi se osigurala sigurnost i efikasnost ovih implantata pre nego što se oni konačno primene na ljudima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0