Električni skuteri od sledeće nedelje i izvan centra Čikaga

Električni skuteri od sledeće nedelje i izvan centra Čikaga

29 ideja kako da pokrenete online biznis u 2022.godini
Amazon Prime Day – datum i ponude koje se očekuju
Srpsko kolo ispred Bele kuće u Vašingtonu

Električni skuteri bi mogli da budu odobreni u kvartovima Čikaga već sledeće nedelje, nakon odlaganja plana za izvođenje skutera van centralnog dela grada.

Kompanije za skutere Lime, ​​Spin i Superpedestrian prvobitno su trebale da dobiju dozvole od grada od 10. maja, ali one nisu bile izdate od utorka, prema Ministarstvu saobraćaja Čikaga. U međuvremenu, dve kompanije za skutere koje su se prijavile, ali nisu izabrane da učestvuju u programu, uložile su žalbe gradu.

Portparolka Spin-a rekla je u utorak da je kompanija upravo dobila dozvolu od grada za lansiranje i da su očekivali da će njihovi skuteri početi da izlaze na ulice u ponedeljak, a zatim da se povećaju tokom nekoliko nedelja. “Superpešak” je očekivao da će dozvole biti izdate početkom sledeće nedelje, a planiraju da počnu da koriste svoje skutere kasnije u junu, rekao je potpredsednik javne politike Pol Vajt.

Lime, ​​Spin i Superpedestrian su za početak trebalo da rade van šireg centra grada, dok je sistemu za deljenje bicikala Divvi, kojim upravlja Lyft, dozvoljeno isključivo upravljanje skuterima u centru grada tokom prvih meseci programa. Pošto Divvi radi po posebnom ugovoru, njegovi skuteri su već izašli na ulice i dostupni su južno od Avenije Armitage, istočno od avenije Damen i severno od Pershing Road-a.

Predstavljanje skutera sve četiri kompanije označiće prvi gradski punopravni program skutera, čiji su detalji objavljeni u aprilu. Prati dva pilota e-skutera.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0