Električni skuteri od sledeće nedelje i izvan centra Čikaga

Električni skuteri od sledeće nedelje i izvan centra Čikaga

Najnovija pravila putovanja u Sjedinjenim Državama – Šta treba da znate o promenama koje je podstakao Omicron
Otvaraju se restorani na obali jezera, plaže ostaju zatvorene
Internet, GPS, Email.. Predstavaljamo vam 20 američkih izuma koji su promenili svet

Električni skuteri bi mogli da budu odobreni u kvartovima Čikaga već sledeće nedelje, nakon odlaganja plana za izvođenje skutera van centralnog dela grada.

Kompanije za skutere Lime, ​​Spin i Superpedestrian prvobitno su trebale da dobiju dozvole od grada od 10. maja, ali one nisu bile izdate od utorka, prema Ministarstvu saobraćaja Čikaga. U međuvremenu, dve kompanije za skutere koje su se prijavile, ali nisu izabrane da učestvuju u programu, uložile su žalbe gradu.

Portparolka Spin-a rekla je u utorak da je kompanija upravo dobila dozvolu od grada za lansiranje i da su očekivali da će njihovi skuteri početi da izlaze na ulice u ponedeljak, a zatim da se povećaju tokom nekoliko nedelja. “Superpešak” je očekivao da će dozvole biti izdate početkom sledeće nedelje, a planiraju da počnu da koriste svoje skutere kasnije u junu, rekao je potpredsednik javne politike Pol Vajt.

Lime, ​​Spin i Superpedestrian su za početak trebalo da rade van šireg centra grada, dok je sistemu za deljenje bicikala Divvi, kojim upravlja Lyft, dozvoljeno isključivo upravljanje skuterima u centru grada tokom prvih meseci programa. Pošto Divvi radi po posebnom ugovoru, njegovi skuteri su već izašli na ulice i dostupni su južno od Avenije Armitage, istočno od avenije Damen i severno od Pershing Road-a.

Predstavljanje skutera sve četiri kompanije označiće prvi gradski punopravni program skutera, čiji su detalji objavljeni u aprilu. Prati dva pilota e-skutera.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0