Eko kako možete doći do Zelene Karte kroz H-1B Vizu

Eko kako možete doći do Zelene Karte kroz H-1B Vizu

Najbolje plaćeni poslovi i najtraženija zanimanja u Ilinoisu
Koliko je realan Bajdenov plan da legalizuje jedanaest miliona imigranata?
USCIS – Evo koliko imigranata trenutno čeka na intervju za “zelenu kartu”

Da biste razumeli put do sticanja stalnog boravka u SAD, često se morate zagledati u korake koji vas vode do tog cilja. Jedna od ključnih tačaka na tom putu je H-1B viza, koja ne samo što otvara vrata za rad u SAD-u već može biti i važan korak ka ostvarenju američkog sna. U ovom blog postu, istražićemo kako H-1B viza može biti most ka trajnom boravku u SAD-u.
H-1B viza je neimigrantska viza koja omogućava stranim radnicima da privremeno borave i rade u SAD-u u specifičnim zanimanjima. Ova viza je posebno važna za profesionalce koji poseduju visoku stručnu spremu ili specijalizovane veštine, poput inženjera, naučnika, programera, i drugih sličnih profesija.

KORACI KA STALNOM BORAVKU
● DOBIJANJE H-1B VIZE: Prvi korak na putu ka stalnom boravku je apliciranje za H-1B vizu. Ovo je proces koji zahteva određenu dokumentaciju i potvrde, uključujući i ponudu za posao od američkog poslodavca.
● RADNO ISKUSTVO U SAD-U: Kroz rad na H-1B vizi, stičete neophodno radno iskustvo u SAD-u što vam može pomoći da se bolje integrišete u američko društvo i tržište rada.
● PODNOŠENJE ZA STALNI BORAVAK (GREEN CARD): Nakon što ste stekli određeno radno iskustvo u SAD-u, vaš poslodavac može aplicirati za stalni boravak u vašu korist, poznatiji kao zelena karta.
● PROCES DOBIJANJA ZELENE KARTE: Proces dobijanja zelene karte može biti dugotrajan, ali važno je biti strpljiv i uporan. Ovo uključuje podnošenje zahteva, intervju sa službenicima USCIS i eventualno ispunjavanje dodatnih uslova.
● DOBIJANJE STATUSA PERMANENT RESIDENTA: Kada dobijete odobrenje za zelenu kartu, postajete stalni stanovnik SAD-a, što vam omogućava da živite i radite u zemlji na neograničeno vreme.

H-1B viza može biti ključna tačka na putu ka ostvarenju američkog sna i sticanju stalnog boravka u Sjedinjenim američkim državama. Kroz ovu vizu, inostrani radnici imaju priliku da razvijaju svoje karijere, stiču novo iskustvo i doprinose američkom društvu. Iako proces može
biti izazovan, sa upornošću i posvećenošću, mnogi uspevaju da ostvare svoje ciljeve i postanu stalni stanovnici SAD-a.

Ukoliko vam je potrebna pomoć i pojašnjenje oko celokupnog procesa, možete nas kontaktirati putem telefona: 847 258 9954 ili putem email adrese: info@oclaw.us. Uradićemo sve što je u našoj mogućnosti da vaš imigracioni put prođe bez ikakvih problema, jer upravo naš posao je
vaša budućnost!

OC LAW GROUP LLC

COMMENTS

WORDPRESS: 0