Dve čikaške picerije među najboljima u Americi

Dve čikaške picerije među najboljima u Americi

Uživajte na otvorenom klizalištu Parkway Bank Parku do kraja februara
Čikago “Glumi” Toronto: Ekipa filma “Toma” snimiće scene u najvećem srpskom gradu u Americi
Poznata platforma za zapošljavanje podelila 670 otkaza

Stanovnici Čikaga su strastveni kada je u pitanju pizza, i to s pravom – grad se može pohvaliti mnoštvom izvanrednih picerija, uključujući dve koje su među 50 najboljih na svetu prema novoj listi.

Objavljena je rang lista 50 Top Pizza USA 2023, a čikaška Spacca Napoli zauzela je 14. mesto. Smešten u Rejvensvudu (Ravenswood), restoran već skoro dve decenije pravi autentične pite u napuljskom stilu sa tankim i preukusnim korama, tankim kao papir. Jelovnik se može pohvaliti isprobanim klasicima poput Margerite i Dijavole, kao i originalnim kreacijama poput pice prelivene sa fior di latte, kremom od kobasica i pistaća. Spacca Napoli takođe nudi testo bez glutena i opcije prilagođene veganima, što ga čini omiljenim za goste sa ograničenjima u ishrani.

Uz Spacca Napoli na listi na 27. mestu je Robert’s Pizza and Dough Company. Restoran u Streeterville-u je hvaljen zbog tanke i prozračne kore vlasnika Robert Garvey-a, koju ju je usavršavao skoro 20 godina. Pravljene u pećnici od cigle, pizze su prekrivene jedinstvenim dodacima poput pačjeg pršuta, španskog čoriza (Spanish chorizo) i dinstanog komorača.

Na vrhu liste je Una Pizza Napoletana u Njujorku. Ukupno, Njujork prednjači sa 10 nagrađenih restorana, dok su Portland, San Francisko i Majami izjednačeni na drugom mestu sa po tri restorana. Listu je sastavio tim anonimnih inspektora koji su tokom godinu dana procenjivali picerije širom SAD. Procene su se prvenstveno fokusirale na kvalitet testa i preliva, zatim na uslugu, ponudu pića i ukupno iskustvo kupaca.

Prvih 15 pozicija, uključujući Spacca Napoli, će zaslužiti mesto među 100 najboljih picerija na svetu – koje će biti otkriveno tokom događaja u Palazzo Reale u Napoliju 13. septembra. Pogledajte kompletnu rang listu 50 Top Pizza USA 2023 OVDE.

 

 

Izvor: Timeout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0