Dva grada iz Ilinoisa na listi najboljih mesta za život u Americi

Dva grada iz Ilinoisa na listi najboljih mesta za život u Americi

Kako otvoriti bankovni račun za LLC kompaniju – Evo najbitnijih informacija
NASA traži dobrovoljce za simulaciju života na Marsu koja će trajati godinu dana
Vrednost Tvitera pala je za 71% od kada ga je kupio Elon Musk i nazvao “X”

Digitalna platforma Money objavila je rang-listu u četvrtak, otkrivajući 50 najboljih mesta za život u SAD na osnovu najvećeg broja mogućnosti zapošljavanja, rasne, ekonomske i kulturne raznolikosti i upravljanja troškovima života na današnjim tržištima uz faktor inflacije.

Na vrhu liste je Atlanta, Džordžija. Money navodi da je to zbog broja mogućnosti koje grad može ponuditi studentima, porodicama i onima koji traže posao.

Pored toga, troškovi stanovanja u Atlanti su niži od više od polovine drugih gradova i mesta na Money -ovoj listi. Trenutna srednja cena za kuću je 428.000 dolara – a prosek u SAD je 435.000 dolara.
Na drugom i trećem mestu liste su Tempe, Arizona, i Kirland, Vašington. Ova dva grada nude visoko plaćene poslove i sve veći broj mogućnosti za zapošljavanje.

Četvrti na listi je Roli, Severna Karolina. Visoko je rangiran zbog svoje umetničke kulture i relativne pristupačnosti.

Evo gde Čikago ulazi u igru. Naselje Rodžers Park zauzima peto mesto na listi. Money navodi da je razlog za njegovo uvrštavanje na listu zbog njegovog „metropolitskog i snažnog osećaja za zajednicu“.
Malo dalje na listi na mestu broj 16 se nalazi Napervil, Ilinois. Money izveštava da je Napervil proglašen „najboljim mestom za biti dete od strane američkog Biroa za popis stanovništva“, kao i „najboljim mestom za podizanje porodice od strane obrazovnog sajta Niche i jednog od najboljih gradova AARP-a za starije osobe“.

Prema izveštaju države Ilinois, Napervil ima neke od najboljih državnih škola. Money takođe izveštava da Komisija za planiranje Severnog Ilinoisa projektuje više od 80.000 novih radnih mesta u zapadnom predgrađu do 2023.

Fox 32

COMMENTS

WORDPRESS: 0