Dugotrajni talas vrućine mogao bi pogoditi područje Čikaga sledeće nedelje

Dugotrajni talas vrućine mogao bi pogoditi područje Čikaga sledeće nedelje

Ovo su programi federalne pomoći koji se završavaju na kraju godine
Ova južnoamerička država doživljava eksplozivni rast
Značajna zatvaranja ulica za NASCAR trku u Čikagu stupaju na snagu ove nedelje

Dugotrajan talas vrućine mogao bi zahvatiti Srednji zapad sledeće nedelje, sa temperaturama koje bi mogle skočiti u raspon od 95. do 99. stepena Farenhajta (32-37°C) i time ugroziti postojeće rekorde.

Prema novim smernicama koje je izdao Centar za predikciju vremena Nacionalne meteorološke službe, podaci ukazuju na prvi dugotrajni talas vrućine ovog leta, koji bi mogao zahvatiti područje Čikaga već od nedelje i trajati do nedelju dana.

Tokom tog perioda, očekuje se da će temperature dostići najmanje 95 stepeni Farenhajta, sa mogućnošću još viših temperatura u oblastima udaljenim od jezera Mičigen.

Štaviše, očekuje se da noćne temperature neće pružiti mnogo olakšanja, sa prognoziranim niskim temperaturama koje će se kretati između 70 i 75 stepeni Farenhajta.

Centar za predikciju vremena navodi da postoji “umereni” rizik od prekomerne vrućine do 24. juna u Srednjem zapadu, što bi moglo opteretiti električne mreže i ugroziti stanovnike bez pristupa klima uređajima i zatvorenim prostorima.

Ako se talas vrućine ostvari, Čikago bi mogao imati najbolju šansu da postavi dnevne temperaturne rekorde između 22. i 23. juna, pri čemu trenutni rekordi iznose 97 stepeni Farenhajta (36°C).

NBC5 Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0