Državljani Srbije koji žive u SAD mogu glasati na referendumu o promeni Ustava! Evo kako da se prijavite

Državljani Srbije koji žive u SAD mogu glasati na referendumu o promeni Ustava! Evo kako da se prijavite

USCIS: Imigranti će od sada moći da apliciraju za socijalni broj u okviru aplikacije za zelenu kartu
Razvodite se u toku procesa za Zelenu Kartu? Evo šta treba da znate u ovom slučaju
Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?
Da bi iskoristili pravo da zaokruže „da” ili „ne”, neophodno je da se državljani Srbije koji žive u inostranstvu prijave do 25. decembra

Po prvi put državljani Srbije koji žive u inostranstvu moći će da se izjašnjavaju na referendumu, a prvu mogućnost da ostvare svoje demokratsko pravo imaće već 16. januara, kada će u Srbiji biti organizovan referendum o ustavnim promenama.

Da bi iskoristili pravo da na referendumskom listiću zaokruže „da” ili „ne”, neophodno je da se građani prijave, a rok je do 25. decembra.

Mogućnost da se državljani Srbije, koji žive van granica zemlje, omogućile su im nedavno usvojene izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

„Svi državljani Srbije koji žive u Americi prvi put će imati mogućnost da koriste referendum kao oblik izjašnjavanja 16. januara, preneo je Tanjug.

Građani će 16. januara na referendumu, sa „da” ili „ne” odgovarati na pitanje „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?”.

Svi državljani Srbije koji živu u Americi mogu se prijaviti za glasanje na referendumu putem sajta Ambasade Republike Srbije u Americi.

Politika/Ambasada Srbije u Americi

COMMENTS

WORDPRESS: 0