Država Ilinois zabeležila najveći prihod od hotela u istoriji

Država Ilinois zabeležila najveći prihod od hotela u istoriji

Tražite američku vizu? Pogledajte koje kategorije viza imaju najveću stopu odobrenja
Zbog čega Portoriko nije američka država?
ITA annual Soccer tournament – TRUCK GIVEAWAY!

Guverner države Illinois, J.B. Pritzker, objavio je u ponedeljak da je ta država ostvarila najviše prihode od hotela u svojoj istoriji, pri čemu su ukupni prihodi za poslednju fiskalnu godinu premašili čak i one pre pandemije.

Hoteli su tokom fiskalne 2023. godine – od 1. jula 2022. do 30. juna 2023. – ostvarili ukupno 308 miliona dolara prihoda, što je značajno povećanje u odnosu na 296 miliona zarade u fiskalnoj 2019. godini. Prihodi su padali dve godine zbog COVID-a, koji je snažno pogodio industriju ugostiteljstva.

“Prvi put sam bio na konferenciji za štampu sa guvernerom Pritzkerom kada smo objavili vanredne grantove za ugostiteljstvo u prvim danima pandemije, samo da bismo pružili pomoć hotelima, a danas smo ovde da objavimo rekordne brojeve”, rekao je Michael Jacobson iz Udruženja hotela i ugostiteljstva Illinois.

Kako je pandemija počela da jenjava 2022. godine, prihod od hotela počeo je da raste – pre nego što je dostigao trenutni rekord.

“Kada stanovnici ove države odluče da nešto urade, mi mislimo veliko i obavljamo posao”, izjavio je guverner.

Priznavajući ovaj uspeh na konferenciji za novinare, Pritzker je objasnio da porast turizma obično dovodi do povećanja dobro plaćenih poslova i podrške malim preduzećima i lokalnim ekonomijama.

Državni zvaničnici kampanju “Middle of Everything” (Središte svega), koju promoviše glumica Jane Lynch, rođena u Illinoisu, i trodnevnu “Eras Tour” Taylor Swift na Soldier Fieldu, delimično pripisuju vikendu koji je oborio sve rekorde u popunjenosti hotela u gradu.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0