Druga runda stimulusnih čekova već krajem avgusta?

Druga runda stimulusnih čekova već krajem avgusta?

Doček Nove godine: Čikago planira najveći vatromet na obali jezera u istoriji
Prilika za sve ljubitelje prirode: Besplatni dani ribolova u Ilinoisu ovog juna
Pet situacija u kojima zbog ljubimca možete dobiti poreske olakšice

Novi stimulusni ček pitanje je koje već nekoliko meseci intrigira javnost u Sjedinjenim državama. Nedavno je predsednik Donald Tramp najavio novi paket pomoći, koji će po njegovim rečima biti izdašan. Do sada je bilo nekoliko predloga novog stimulusnog paketa pomoći ali još nijedan nije izglasan u Kongresu. Iako je sasvim izvesno da će biti novog paketa pomoći, još uvek nije poznato kako će on izgledati i kada se očekuje.

Koji faktori mogu uticati na pojavu drugog stimulusnog čeka?

Kongres i predsednik SAD razmotriće nekoliko faktora koji mogu uticati na to da li će biti uopšte biti drugog paketa pomoći. Neki od faktora koji mogu uticati na drugi stimulusni ček:

  • Trenutni ekonomski rast,
  • Stopa nezaposlenosti,
  • Ukupni trošak drugog podsticaja,
  • Novembarski izbori.

Kada će se doneti odluka o novom čeku?

Članovi Senata trenutno su na odmoru tokom prazničnog vikenda i kako Cnet izveštava očekuje se da će Senat odluku o novom paketu pomoći doneti u period od 15 dana, između 20. jula i početka avgusta. Ukoliko ne dođe do dogovora navodi se novi mogući vremenski okvir od 8-25. Septembra – kada se paket može izglasati.

Kada se može očekivati novi stimulusni ček?

Ukoliko Kongres usvoji zakon koji će uključivati novi stimulusni ček a ovaj paket bude odobren 7. avgusta ili ranije, postavlja se pitanje kada će Kongres poslati ove čekove.
Prethodni ček u iznosu od 1200 dolara Kongres je odobrio 27. marta 2020. Ministarstvo finansija je počelo slanje prvih čekova 15. aprila. To je 17 dana od usvajanja pomoći do slanja prvih čekova. Ukoliko bude usvojen novi stimulusni ček očekuje se da će biti poslat po sličnom rasporedu, tako da ukoliko paket bude usvojen do početka avgusta, prve čekove možemo očekivati već krajem meseca.

Izvor: Forbes.com/Cnet

COMMENTS

WORDPRESS: 0