Donald Tramp dočekao vozače kamiona ispred Bele Kuće

Donald Tramp dočekao vozače kamiona ispred Bele Kuće

Nakon više od dve godine ukinute maske u avionima i javnom prevozu
Najhladniji Božić u Severnoj Americi u poslednjih 40 godina
Ilinois je među državama sa najnižom stopom rasta u Americi

16. aprila predsednik Donald Tramp dočekao je četiri vozača kamiona, zajedno sa predsednikom američke transportne asocijacije Chrisom Spearsom i sekretarom za transport Elaine Chao, na travnjaku Bele kuće kako bi im se zahvalio za napore koje ulažu u vreme pandemije koronavirusa.

Trump je svakom od četvorice vozača dao misteriozni zlatni ključ.

Na pitanje čemu služi ovaj ključ, portparol Bele kuće Judd Deere rekao je za Business Insider: “Ključ je bio poklon od predsednika za vozače da obeleže ovu priliku i da im se zahvali na njihovom neverovatnom radu u ime svih Amerikanaca.”

Deere nije odgovorio na pitanja vezana za novčanu podršku transportnoj industriji.

“U ratu protiv virusa, američki kamiondžije su borci koji nas zaista vode do pobede, a oni su – odradili neverovatan posao”, rekao je Trump pre nego što su četiri vozača obratila i primila svoj ključ.

Trumpova administracija učinila je presedan i ukinula je nekoliko DOT propisa kada je koronavirus gurnuo zemlju na ivicu kolapsa u poslednjih mesec dana. Jedna od mera bila je suspenzija zakona o uslugama za vozače kamiona koji prevoze osnovnu robu. To je prvi put da je savezna vlada ikada ukinula zakon star 82 godine.

U međuvremenu, transportna industrija se kreće ka “teretnoj litici”, a ključni indikatori pokazuju da je industrij trenutno na nivou recesije iz 2009. godine.

Izvor: Business Insider

COMMENTS

WORDPRESS: 0