Donald Tramp dočekao vozače kamiona ispred Bele Kuće

Donald Tramp dočekao vozače kamiona ispred Bele Kuće

Od 1. januara: Ilinois zabranjuje pušenje e-cigareta u zatvorenom prostoru na javnim mestima
Pepsi menja logo na svoj 125. rođendan
Da li imigrant može da pristupi vojsci Sjedinjenih Država?

16. aprila predsednik Donald Tramp dočekao je četiri vozača kamiona, zajedno sa predsednikom američke transportne asocijacije Chrisom Spearsom i sekretarom za transport Elaine Chao, na travnjaku Bele kuće kako bi im se zahvalio za napore koje ulažu u vreme pandemije koronavirusa.

Trump je svakom od četvorice vozača dao misteriozni zlatni ključ.

Na pitanje čemu služi ovaj ključ, portparol Bele kuće Judd Deere rekao je za Business Insider: “Ključ je bio poklon od predsednika za vozače da obeleže ovu priliku i da im se zahvali na njihovom neverovatnom radu u ime svih Amerikanaca.”

Deere nije odgovorio na pitanja vezana za novčanu podršku transportnoj industriji.

“U ratu protiv virusa, američki kamiondžije su borci koji nas zaista vode do pobede, a oni su – odradili neverovatan posao”, rekao je Trump pre nego što su četiri vozača obratila i primila svoj ključ.

Trumpova administracija učinila je presedan i ukinula je nekoliko DOT propisa kada je koronavirus gurnuo zemlju na ivicu kolapsa u poslednjih mesec dana. Jedna od mera bila je suspenzija zakona o uslugama za vozače kamiona koji prevoze osnovnu robu. To je prvi put da je savezna vlada ikada ukinula zakon star 82 godine.

U međuvremenu, transportna industrija se kreće ka “teretnoj litici”, a ključni indikatori pokazuju da je industrij trenutno na nivou recesije iz 2009. godine.

Izvor: Business Insider

COMMENTS

WORDPRESS: 0