Dobra vest za putnike: Vreme obrade američkih pasoša značajno se smanjilo

Dobra vest za putnike: Vreme obrade američkih pasoša značajno se smanjilo

Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?
USCIS produžio period važenja obrasca I-693 – Imigracionog lekarskog pregleda
Koja nacionalna grupa ima najveći broj imigranata u Americi?

Vreme obrade američkih pasoša značajno se smanjilo, dosežući najbrže vreme od pre pandemije COVID-19. Ovo poboljšanje znači brži put ka međunarodnom putovanju za nosioce američkih pasoša.

Od 18. decembra 2023. godine, novi rokovi obrade pasoša su sledeći:

  • Redovan servis: Sada traje 6-8 nedelja, u odnosu na prethodnih 7-10 nedelja.
  • Hitni servis: Smanjen je na 2-3 nedelje u poređenju sa prethodnih 3-5 nedelja. Napomena: Ovaj servis uključuje dodatnu naknadu od 60 dolara.

Efikasnost u obradi pasoša uglavnom je rezultat posvećenosti osoblja agencija za pasoše koje su uložile dodatne radne sate kako bi se nosile s promenljivom potražnjom za pasošima. Napomenuto je da je od oktobra 2022. do septembra 2023. godine u SAD-u izdato rekordnih 24 miliona pasoša. Važno je napomenuti da se vremena obrade pasoša redovno menjaju tokom godine u skladu s varirajućom potražnjom. Obično period od kasne zime do leta beleži veću potražnju za pasošima.

Kako biste imali potencijalno brže vreme obrade, State Department preporučuje podnošenje zahteva tokom sporijeg perioda, koji generalno obuhvata period od oktobra do decembra. Planiranje unapred može rezultirati efikasnijim iskustvom podnošenja zahteva za pasoš.”

Brže vreme obrade korisno je za:

Osobe koje planiraju putovanja u poslednjem trenutku, jer sada mogu brže dobiti svoje pasoše. One koji žele posetiti destinacije iz snova bez dugog čekanja na pasoše. Poslovne putnike koji moraju putovati internacionalno sa kratkim najavama. Važno je zapamtiti da ova vremena obrade ne uključuju vreme dostave putem pošte, stoga planirajte u skladu s tim prilikom rezervisanja putovanja.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0