Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju

Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju

Pratite status vaše radne dozvole i putnog dokumenta putem USCIS-ove online aplikacije
Na Crni petak na internetu potrošeno 9,8 milijardi dolara
Učestvujte u nagradnoj izložbi „Najlepše iz Srbije“

Košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije korona virusa, donirajući preko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva kako bi pomogli opremanju bolnica i zdravstvenih ustanova u Srbiji, saopšteno je iz Divac fondacije.

“Inspirisan svima iz NBA lige i ljudima širom sveta koji pomažu onima koji su najviše pogođeni nastalom krizom, bilo mi je vrlo važno da doprinesem da do ljudi u domovini stignu sredstva koja mogu spasiti živote”, rekao je Bogdanovic? i posebno se zahvalio hrabrim medicinskim radnicima.

Nemanja Bjelica je istakao da se sa velikim ponosom pridružio akciji.

“Supruga i ja smo ponosni što doniramo neophodna medicinska sredstava i tako pomažemo herojima na prvoj liniji fronta u borbi protiv Kovid-19 i što na ovaj način pomažemo i pacijentima, koji su u bolnicama. Sada su zdravlje i zaštita prioriteti i čast nam je što ćemo pružiti pomoć ljudima u domovini.”, rekao je Bjelica.

Fondacija Ana i Vlade Divac je osnovana 2007. i iza sebe ima više od 30 godina humanitarnog rada.

Pored pomaganja izbeglicama i interno raseljenim licima, fondacija je uvek bila spremna da pruži podršku građanima Srbije u vanrednim situacijama poput trenutne, zdravstvene krize, Kovid-19.

“Stravičan uticaj ove globalne pandemije je poražavajuc?i i naša srca su sa svakom osobom koju je ova kriza pogodila”, rekao je Divac.

Kako je naveo, fondacija prikuplja sredstva kako bismo pomogli ljudima da bolje žive i da najugroženijima obezbedimo bolju budućnost. “Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo mojim kolegama iz Kings-a i što ćemo poslati respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu kako bismo pomogli herojima – zdravstvenim radnicima i pacijentima u domovini.”, poručio je legendarni košarkaš, sada direktor Kingsa.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0