Discover i Capital One se spajaju, evo kako će to uticati na vaš novčanik

Discover i Capital One se spajaju, evo kako će to uticati na vaš novčanik

Ovo su američke kompanije sa najvećim brojem radnika
Grupna tužba tvrdi: Amazon usmerava potrošače ka skupljim proizvodima
Velika potražnja za ovim zaposlenima: Bonusi i do 600.000 dolara u narednih 12 godina

Capital One je na putu da postane gigant u industriji kreditnih kartica.

Finansijska firma je objavila da planira da preuzme konkurentsku kompaniju Discover Financial Services u transakciji vrednoj 35 milijardi dolara u obliku akcija, što bi spojilo dve od najvećih kompanija za kreditne kartice u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako regulatori odobre sporazum, kompanije očekuju da će transakcija biti zaključena krajem 2024. ili početkom 2025. godine: razvoj koji bi imao veliki uticaj na novčanike ljudi.

Kako bi spajanje Capital One-Discover moglo da utiče na potrošače

Ako regulatori odobre sporazum, očekuje se da će spajanje dve velike kompanije za kreditne kartice imati velike efekte na industriju kao i na pojedinačne korisnike kartica.

Generalno gledano, konsolidacija se smatra negativnom stvari za potrošače. Manja konkurencija obično znači više cene za običnog čoveka.

Capital One navodi da će sve svoje debitne kartice prebaciti na Discover platnu mrežu čim sporazum bude završen. Takođe planira da postepeno prebaci svoje kreditne kartice.

Tokom ovog procesa, Adam Rust, direktor finansijskih usluga u neprofitnoj organizaciji Consumer Federation of America, kaže da će trenutni korisnici kartica dobiti novu karticu, verovatno sa novim uslovima.

money.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0