fbpx

Direktan let Čikago–Beograd? Potpišite peticiju i pridružite se ovoj akciji

Direktan let Čikago–Beograd? Potpišite peticiju i pridružite se ovoj akciji

Goran Mekić – Kako žive Srbi u Izraelu
Čikago će izdavati kazne vozačima koje kamere snime da voze 6 mph preko ograničenja
Evo kada će se otvoriti barovi i čuveni Lakefront Trail u Čikagu

Air Serbia mora započeti direktan let na liniji Čikago–Beograd, navodi se u peticiji koja je nedavno pokrenuta.

Ova peticija ima za cilj podizanje svesti kompanije Air Serbia da je nova direktna linija leta između Beograda i čikaškog međunarodnog aerodroma O’Hare veoma potrebna, posebno sada.

Kakva je trenutna situacija? Prema rasporedu od 17. maja 2021. godine, kompanija je imala 4 direktna leta nedeljno na liniji Air Serbia od njujorškog međunarodnog aerodroma John F. Kennedy do Beograda, Srbija. Polasci iz Njujorka su 24. maja, 27. maja, 28. maja i 29. maja.

Nesumnjivo su u prošlosti u kompaniji Air Serbia vršene studije i analize ruta na linijama do Beograda. Međutim, izgleda da se u poslednje vreme te rute nisu menjale ni dopunjavale.

Čikago je treći najveći grad po broju srpskog stanovništva posle Beograda i Novog Sada. Pritom je mnogo veći od Njujorka.

Air Serbia ima direktan let Njujork–Beograd, koji se realizuje avionom Airbus A330-200. Njegov maksimalan domet jeste da preleti 13.450km. To je više nego dovoljno za let Čikago–Beograd.

Takođe, opcija za srednji kontinent omogućila bi veću i lakšu vezu sa drugim evropskim zemljama, kao i turističke i poslovne mogućnosti.

Peticija upućuje ljubaznu molbu kompaniji Air Serbia da se pozabavi ovim pitanjem i uspostavi direktan let. Zahtev je da se započne stalna uslugu najmanje jednom nedeljno od Čikaga do Beograda.

Peticiju možete potpisati putem ovog linka. Potrebno je samo da unesete Vaše ime, prezime i imejl adresu.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Sanja Josifova 3 weeks ago

    We need a direct flight out of Chicago to Beograd.