Devet srpskih umetnika predstaviće svoja dela na velikoj izložbi u Vašingtonu

Devet srpskih umetnika predstaviće svoja dela na velikoj izložbi u Vašingtonu

Koncert Zeljka Joksimovica u Cikagu!
Srbijada 2019. Chicago!
U Čikagu uspešno održana druga konferencija balkanskih biznisa (Foto+Video)

Ambasada Srbije u SAD & Anacostia Arts Center sa ponosom predstavljaju „Finding A Way“ – Srpsku savremena umetnost u Vašingtonu.

Kulturna diplomatija omogućava umetnosti i umetnicima da se ukrštaju na smislene načine kako bi istinski razumeli šta drugi doživljavaju umesto da to prepuste samo jednoj interpretaciji. Ova izložba donosi savremena dela devet srpskih umetnika, zajedno sa profesorima sa beogradske Umetničke akademije, u Art centar Anakostija, gde umetnost i umetnici obiluju ulicama jednog od najpoznatijih kvartova Vašingtona.

Ambasada Srbije u Vašingtonu i Galerija Art For All biće domaćini sledeća dva događaja u Umetničkom centru Anakostija u okviru umetničkog projekta „Pronalaženje puta“:

· Otvaranje umetničke izložbe Finding a Way: 20. oktobar u 18 časova.

· „Savremena umetnost kao sredstvo za pronalaženje puta između kultura“ – Umetnička panel diskusija: 21. oktobar u 18 časova, sa g. Vladom Šćepanovićem, umetnikom i profesorom Beogradskog univerziteta u Srbiji, g. Džejem Kolemanom, umetnikom iz Vašingtona i gđa Keiona Klark, umetnica iz Vašingtona kao panelisti, i gđa Sara Gordon iz Komisije za umetnost DC kao moderator.

U Ambasadi Srbije u Vašingtonu svečano je otvoren umetnički projekat „Pronalaženje puta“, koji su prvobitno razvili Galerija „Umetnost za sve“ iz Beograda (Srbija), Art centar „Anacostia“ i Ambasada Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama. D.C. 11. oktobra, da bi se nastavilo sa drugom izložbom koja će biti otvorena 20. oktobra i umetničkim panelom kao trećim delom projekta 21. oktobra, obe u Umetničkom centru Anakostija.

Umetnički centar Anakostija najavio je saradnju sa Ambasadom Srbije kako bi 20. oktobra predstavio Finding A Way, grupnu izložbu koja donosi savremena dela devet srpskih umetnika u novi Arts, Culture and Tech District u Anakostiji.

Ova grupna izložba ima za cilj da predstavi srpsku savremenu umetničku scenu na preseku generacija, stilova i tehnika. Odabrani umetnici iznose svoje stavove o aktuelnim temama koje su kanalisali u kritički cenjena dela.

U petak, 21. oktobra u Umetničkom centru „Anacostia“, profesori Univerziteta u Beogradu i domaći umetnici sa odeljenja 7 i 8 održaće tribinu „Savremena umetnost kao sredstvo za pronalaženje puta između kultura“ kako bi podelili značaj kulturne diplomatije i umetnost kao univerzalni jezik koji povezuje ljude, nacije i kulture. Govornici će istražiti kako su srpska umetnost i umetnici našli put do duše jednog od najpoznatijih kvartova u Vašingtonu. Ova diskusija će biti otvorena za javnost, a moderiraće je Sara Gordon iz Komisije za umetnost i humanističke nauke DC.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0